AcasăNewsPrintul Charles s-a oprit la Valea Zalanului: Intotdeauna vin cu bucurie in...

Printul Charles s-a oprit la Valea Zalanului: Intotdeauna vin cu bucurie in Transilvania

Dupa scurta intrevedere pe care a avut-o, duminica dupa-amiaza, cu seful statului, la Cotroceni, mostenitorul coroanei britanice a parasit Capitala, cu destinatia Covasna.

Masina care l-a dus pe Printul Charles in Transilvania, zona pe care, se stie, o apreciaza foarte mult, si in care are si mai multe proprietati, s-a oprit, duminica seara, in satul covasnean Valea Zalanului, unde are doua proprietati.

Intampinat de localnici cu traditionalul „bun venit” rostit in engleza, Printul Charles s-a oprit pentru a-i saluta, la randul sau, pe oamenii care i-au iesit inainte si remarcand, zambitor, faptul ca din grupul respectiv faceau parte si mai multi copilasi.

Si ca dovada a faptului ca se simte bine in aceasta zona a tarii, pe care, in ultimii ani, o viziteaza constant in aceasta perioada a anului, fiul Reginei Elisabeta a II-a a tinut ca, inainte de a se retrage in curtea casei sale din asezarea amintita, sa laude, o data in plus, frumusetea regiunii. „Intotdeauna vin cu bucurie in Transilvania. E (o zona-n.r) foarte speciala. Va asigur”, a marturisit oaspetele britanic.

Din cate se pare, printul urmeaza sa isi petreaca intreaga zi la Valea Zalanului si ar urma ca abia marti sa ajunga la Vicscri, satul brasovean in care are o frumoasa proprietate la care se opreste de fiecare data cand revine pe taram autohton.

Cat priveste intrevederea cu liderul de la Cotroceni, Klaus Iohannis s-a declarat incantat de intalnirea cu Printul Charles, presedintele subliniind importanta pe care o au impresiile mostenitorului Coroanei britanice in privinta promovarii imaginii Transilvaniei in lume. „Un om care pretuieste Romania si care ne promoveaza locurile transilvane oriunde merge in lume. Mi-a facut placere sa ma intalnesc cu el, ma bucur ca ne reprezinta si ca vorbeste despre Romania ca despre o parte a sufletului sau”, a caracterizat, in cateva cuvinte, Iohannis, pe contul sau de Facebook, intrevedera cu Printul Charles.

sursa foto: facebook.com/klausiohannis

author avatar
Cristina Stefan
214 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger