AcasăNewsPrintul Charles, in Daily Mail: “Romanii? Ne pot invata cateva lucruri”

Printul Charles, in Daily Mail: “Romanii? Ne pot invata cateva lucruri”

“Romanii? Ne pot invata cateva lucruri”, spune printul Charles, citat de piblicatia britanica Daily Mail. Printul a fost fascinat de Transilvania inca de la prima sa vizita oficiala in Romania, singura vizita de afaceri, de altfel.

Din 1998 – cand a ajuns pentru prima data pe plaiurile mioritice, Printul Charles se intoarce in fiecare an pentru a petrece cateva zile in aceste locuri. Fascinat de Transilvania, printul a si cumparat o casa intr-unul dintre satele de munte, dupa care o alta proprietate pe care a transformat-o intr-o cabana confortabila.

Pajistile din Romania sunt spectaculoase, cu o mare varietate de specii – aproape de sase ori mai mult, pe metru patrat, decat exista in Marea Britanie – nefiind niciodata stropite cu pesticide sau ierbicide. Aerul este parfumat cu miros de plante, cum ar fi cel de cimbrisor, scrie cotidianul britanic.

Potrivit Daily Mail, nu trebuie sa stai prea mult in Transilvania pentru a intelege de ce este fermecat printul Charles de aceste locuri. Tara seamana cu ceea ce trebuie sa fi fost Anglia in jurul anilor 1800.

“Atemporalitatea este foarte importanta”, spune printul Charles. Peisajul este “aproape ca in acele povesti pe care le citeam cand eram copil. Oamenii tanjesc dupa acel simt al identitatii si apartanentei”. “Este ultimul colt din Europa in care vezi adevarata durabilitate si rezistenta completa”, este de parere printul. “Sunt atatea lucruri pe care le putem invata de aici, inainte sa fie prea tarziu”, a mai declarat el, citat de Daily Mail.

Foto: dailymail.com

author avatar
Alina Costache
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger