AcasăNewsPrincipesa Margareta si Radu Duda, afara din Palatul Elisabeta

Principesa Margareta si Radu Duda, afara din Palatul Elisabeta

Cuplul moştenitor al Casei Regale pare tot mai departe de banii statului român

Asa cum a promis luna trecuta prin chiar declaratia premierului Mihai Tudose, ieri, Guvernul a hotarat sa dea un aviz negativ initiativei legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale.    

Cuplul moştenitor al Casei Regale pare tot<br >mai departe de banii statului român

De fapt,  pozitionarea Executivului reprezinta o noua dovada a razboiul dintre Tudose si presedintele PSD Liviu Dragnea, care este initiatorul acestei legi, alaturi de Calin Popescu Tariceanu. Pe de alta parte, avizul Guvernului nu este decisiv in acest caz, parlamentarii putand vota in favoarea acestei legi care acorda Casei Regale a Romaniei statutul de persoana juridica de utilitate publica. Atunci se va vedea cu adevarat cum se aleg apele in PSD, cine merge cu Dragnea si cine cu Tudose. Pana una-alta, insa, daca recomandarea Guvernului va fi luata in calcul la acest vot si Casa Regala nu va primi noul sau statut juridic, Familia Regala va trebui sa paraseasca Palatul Elisabeta, pentru ca acesta a fost dat in folosinta Regelui Mihai in calitate de fost sef al statului, nu si urmasilor acestuia. De asemenea, ei ar pierde si sustinerea finanicara pentru un aparat de 20 de persoane care ar fi urmat sa fie platit de stat pentru a deservi interesele tarii prin influenta Casei Regale. „Tot respectul pentru regele Mihai, pentru ce a reprezentat in istorie, pentru ce a fost pana la moarte. El a fost sef de stat. De aici pana la a da drepturi urmasilor unui sef de stat… Iertati-ma, dar mai avem fosti sefi de stat care au urmasi in viata. (…) Noi nu suntem monarhie. Romania, constitutional, este o republic”, spune premierul in luna decemrie, dupa funeraliile Regelui. Tot atunci, el sugera memrilor Familiei Regale si unde ar trebui sa se mute. “Palatul Elisabeta trebuie sa revina statului roman. Membrii Casei Regale pot sa stea la Savarsin sau in alta parte”, a mai spus, tot in decembrie, Tudose. Cu toate astea, premierul a mai indulcit glasul opinand ca membrii Casei Regale pot sa inchirieze Palatul Elisabeta, daca doresc acest lucru. Mai mult, el a precizat ca a discutat cu reprezentantii RA-APPS, pentru a face o oferta in acest sens. Pana acum Casa Regala nu a facut nici o declaratie legata de pozitia exprimata de Guvern si, din cate stim, nici nu a initiat vreo discutie pentru eventuala inchiriere a resedintei de langa Muzeul Satului. Ca e pe bani!

author avatar
Andrei Coman
1.968 afisari

6 COMENTARII

  1. O decizie cat se poate de corecta. Ar trebui toate palatele si toate hectarele cedate fostului „pseudo-rege” sa fie retrocedate statului deci romanilor. Sa se termine o data pentru totdeauna cu termenul de ‘Casa regala” in Romania zilelor noastre. Antene 3, TVR si Romania TV ne-au intoxicat destul cu ceea ce nu este romanesc. In ce tara declarata republica au mai vazut ei ‘casa regala” ? La dracu cu voi tradatorilor si manipulatorilor cretini care continuati sa prropovaduiti ideeea de monarhie in Romania.

  2. Vise pare,ca este lipsit de logica,modul de a gandi al lui Tudose? ,,Casa regala are destula avere,incat sa-si permita sa traiasca dupa bunul plac! Ne-am satura sa tot sustinem financiar capuse:regale,puscariasi,parlamentari,imprumuturi de la camatarii straini facute de niste unii care nu ne-au intrebat ,daca vrem sa ne imprumutam,banci si multinationale care ne fura fara rusine!

  3. Tudose este unul din singurii politicieni cu coloana vertebrala care incearca sa mai salveze ce a mai ramas din banii nostri ! Toata stima pt primul ministru. Dar ma tem ca pt asta o sa-l demita lingaii si tradatorii care ne-au vandut si au amanetat viitorul copiilor si nepotil;or nostri !!!

  4. Mai bine dam palatul securitatii statului ce atata plata ce mai conteaza la Tidosie milioane de oameni ce au iesit la Rege. Bine ca a murit regele?, spun securisti ca Tudosie ca generalul izmenelor Talpes care a tortionat arabi, securistul Abraham si el maior saracu dar genetal acum de militie mai e cap sec de Dogaru si el subofiter de amesteca informatia si multi altii saracii care ori se ocupau cu demonstratiile pe stadionul 23 August fie cu dilibau la Cfr si canalul Dunere Marea Neagra fie au pupat in chur securitatea deci pe inpuscat ca chioru fie se ocupau cu tona la hectar sporind agricultira cu ostenii. VAI MAMA EI ARMATA♿
    Trebuie iesit in strada!

  5. Mai labhagiilor de ce ati dezonorat memoria MARESALULUI? NEAM DE NAPARCI ROSII! ATI MAI TRAS SI IN NOI. Cer domnului Ciuca-SEFUL STATULUI MAJOR degradarea lor! Cât si interzicerea lor in televiziuni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger