AcasăNewsPrincipele Radu: "Pentru Regele Mihai I, Ziua Nationala a Romaniei ramane 10...

Principele Radu: „Pentru Regele Mihai I, Ziua Nationala a Romaniei ramane 10 Mai”

(foto: caon.ro)

Principele Radu de Romania a declarat, sambata seara, in cadrul emisiunii moderate de Stelian Tanase, ca Regele Mihai nu a participat la manifestarile de 1 decembrie de la Alba Iulia sau Bucuresti, pentru ca Majestatea Sa sarbatoreste 10 mai, considerand ca cea mai importanta zi pentru o tara este cea in care a devenit independenta.

(foto: caon.ro)

Principele Radu a explicat, in emisiunea „3×3”, de ce nu a fost prezent Regele Mihai la manifestarile de 1 decembrie. „Regele nu a fost niciodata la 1 Decembrie, nici la Arcul de Triumf, nici la Alba Iulia, in cei 22 de ani. E in linia unei traditii. Regele sarbatoreste 10 Mai la Palatul Elisabeta (…) si sarbatoreste, ca si ziua de nastere, o sarbatoreste de fapt la Sf. Mihai, tot asa ziua de 1 Decembrie pentru Majestatea sa ramane Ziua Marii Uniri„, a declarat principele Radu de Romania, potrivit RealitateaTV.

„Regele respecta mult ziua de 1 Decembrie, o zi in care bunicul si bunica lui au facut istorie. Regele a spus odata ca cea mai importanta zi din viata unui om e ziua lui de nastere, iar cea mai importanta zi pentru o tara este ziua ei de nastere. Iar Romania s-a nascut atunci cand a devenit independenta„, a adaugat Principele Radu.

La sfarsitul lunii noiembrie, Senatul a constatat adoptarea tacita a unei propuneri legislative ce prevede declararea zilei de 10 mai – Ziua Independentei, ca zi de sarbatoare naționala. In propunerea de act normativ se arata ca „importanta zilei de 10 mai pentru istoria Romaniei este covarsitoare, ea fiind alaturi de zilele de 1 decembrie 1918, 24 ianuarie 1859 si 22 decembrie 1989, unul dintre reperele statului roman modern”, conform Mediafax.

314 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca nu interziceau comunistii sarbatorirea zile de 10 mai, poate sarbatoaream atunci ziua nationala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger