AcasăNewsPrincipele Nicolae, un print Harry al romanilor

Principele Nicolae, un print Harry al romanilor

Presa britanica i-a dedicat un articol fostului Principe Nicolae despre care se spune ca „a cucerit inimile romanilor” dupa inmormantarea bunicului sau, Regele Mihai I al Romaniei. Acum, fie vorba intre noi, era si greu sa vezi ca Nicolae este preferatul romanilor pentru tronul Regelui Mihai.

Tinuta si atitudine de mare clasa a principelului Nicolae care nu a avut nevoie de SPP ca sa se plimbe printre romanii indurerati

Era imposibil ca media cea mai incisiva din Europa sa nu remarce scandalul umflat de Casa Regala in jurul principelui Nicolae, de la excludere la interdictia nefireasca de a-si vedea bunicul aflat pe patul de moarte. De altfel, presa britanica este specializata in scandaluri regale de oricat de mica amploare, asa ca n-avea cum sa scape conflictul mocnit din Familia Regala a Romaniei, unde cuplul mostenitor a facut tot ceea ce se putea face ca sa scape de principalul si indreptatitul concurent pentru Coroana Romaniei. Sa recapitulam: au abolit legea salica, au facut praf constitutia monarhica din 1923, l-au acuzat pe Nicolae ca face progenituri cu cine apuca si ca asta a fost de ajuns ca Regele Mihai sa il excluda din linia de succesiune la tron. Ba,  mai mult, s-a aruncat prin tara explicatia conform careia Nicolae nici nu e botezat ortodox, si d-aia nu e vrednic sa acceada la tron.

Nicole si logodnica sa nicio diferenta de eleganta fata de Harry si viitoarea sa soata

Evident, toate aceste misculatii nu au facut decat sa sporeasca notorietatea lui Ncolae care a devenit preferatul romanilor din intreaga Casa Regala. Astfel, ziaristii englezi il descriu pe Nicolae ca fiind „nepotul britanic instrainat al ultimului monarh al Romaniei care a cucerit inimile romanilor, dupa ce a fost alungat de Familia Regala in urma unui scandal sexual”. Tot ei insista asupra faptului ca in timpul ceremoniilor, „toti ochii” erau atintiti asupra lui Nicholas Medforth-Mills. Mai mult, publicatia DailyMail compara logodna dintre fostul Principe Nicolae si Alina-Maria Binder, cu cea dintre Printul Harry si Meghan Markle. In plus, acestia sustin ca popularitatea cuplului, care se va casatori anul viitor, „ar forta rudele sa-l reprimeasca in familie”. “Nicolae a devenit foarte popular”, ar fi declarat si un istoric american care l-a cunoscut pe Regele Mihai…

 

author avatar
Andrei Coman
1.080 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu vad nicio diferenta intre coruptia din timpul monarhiei si coruptia de astazi din timpul asa zisei republici parlamentaro-pres.=struto camila,scriu asta pentru ca la noi nu mai este nici republica,noi fiind o colonie condusa de un guvernator numit de stapanii ei.Cine a avut strabunici,care stiau de la bunicii lor adevarul,pot afirma ca dupa Al.I.Cuza,inlaturat la 1866,coruptia s-a acutizat,astfel razboiul de independenta,1877-8,ne-a prins cu o armata foarte slab inzestrata,noroc cu eroismul ostasilor.Asa a fost si in 1916,cu toate ca am avut ragazul a doi ani de neutralitate,tot asa nepregatiti am intrat in razboi,oare din cauza coruptiei din perioada aceea din regimul monarhic?,se prea poate.Ce sa mai zicem de perioada celui de-al II-lea razboi mondial,ne-a gasit si mai nepregatiti,am cedat pe toate partile,coruptia a ucis si atunci sute de mii de ostasi romani,mai ales din cauza dotarilor militare total neadecvate perioadei respective.Astazi,istoria se repeta la indigou,insa,am putea avea marele noroc ca sa nu mai fim atacati militar,totul s-ar putea decide la o masa tovaraseasca intre stapani cu hotararea de a trece de la o stapanire la alta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger