AcasăNewsPrincipele Nicolae: “Nici acum nu stiu de ce mi-au retras titlul”

Principele Nicolae: “Nici acum nu stiu de ce mi-au retras titlul”

Alungat fara explicatii de la tron

„Am fost primit in biroul in care bunicul meu a fost fortat sa abdice”!, spune nepotul Regelui Mihai intr-un interviu pentru revista elvetiana L’Illustré, unde vorbeste despre culisele indepartarii sale din Casa Regala.

Alungat fara explicatii de la tron

In 2015, regele Mihai a decis sa ii retraga titlul de „principe al Romaniei” nepotului sau Nicolae si sa il excluda din succesiunea la Coroana Romaniei.  Nu este clar nici in clipa de fata daca fostul suveran al Romaniei si-a pus sau nu semnatura pe acel act de revocare, asa cum au declarat oficiali ai Casei Regale, mai ales ca regele era la acea vreme grav bolnav, internat in Elvetia. Nicolae era al treilea in ordinea de succesiune, dupa Mihai I si principesa Margareta. Dupa retragerea titlului de „principe al Romaniei”, nepotul regelui devenea „domnul Medforth-Mills”. “N-am primit niciodata o explicatie credibila din partea familiei mele. Decizia a fost luata fara sa fiu informat, in timp ce ma aflam in vacanta in Croatia. Am fost convocat la Bucuresti si am fost primit in biroul in care bunicul meu a fost fortat sa abdice in 1947 (Palatul Elisabeta, decembrie 1947 –nr.), de catre matusa mea, unchiul meu si un membru al cabinetului. Am primit o copie a deciziei, fara niciun cuvant drept explicatie. N-am vazut niciodata actul original si nici n-am mai putut sa vorbesc cu bunicul meu pana la sfarsitul vietii sale. In mod evident, am fost socat”, a declarat Nicolae. Reprezentantii Casei Regale declarau la momentul dezmostenirii lui Nicolae ca decizia a fost luata din cauza incompatibilitatii morale a principelui cu rigorile cerute de titulatura, cu aluzie la faptul ca nepotul regelui are un copil cu o tanara pe nume Nicoleta Cirjan si nu a clarificat situatia paternitatii. In articolul „Lupta unui print decazut”, L’Illustré  scrie ca principesa Margareta, in prezent Custodele Coroanei, a fost contactata pentru a oferi un punct de vedere, dar nu a raspuns solicitarii.  Nicolae mai spune ca nu si-a pierdut speranta ca, intr-o zi, va relua legatura cu familia sa, mai ales cu mama sa, care nici nu a participat la nunta lui Nicolae si a Alinei Binder, ce a avut loc pe 30 septembrie 2018, la Sinaia. Sper ca relatiile se vor imbunatati, incerc sa fac demersuri in acest sens. Lucrurile se pot schimba”, a adaugat nepotul regelui Mihai.

author avatar
Andrei Coman
747 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ar fi bine sa se schimbe Nicule. Orice scenarista cade în fata mamei tale. Dacă tu o sa ai un comportament princiar și o eticheta roiala și nu de rand fi convins ca MS Margareta ? în același birou o sa te repună în titlu nobiliar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger