AcasăNewsPrimul tren cumpărat de România în ultimii 20 ani a ajuns în...

Primul tren cumpărat de România în ultimii 20 ani a ajuns în ţară. Cum arată Alstom Coradia Stream (VIDEO)

A ajuns în România primul tren nou cumpărat de ţara noastră în ultimii 30 de ani. Va sosi în Capitală în cursul zilei de luni.

Garnitura, produsă în Polonia, a trecut, sâmbătă seara, prin vama Curtici și urmează să fie adusă la București zilele următoare. Însă, va mai dura până când va putea transporta călători.

10.000 km în teste

Primul tren produs de către Alstom pentru a fi livrat României, prin Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF), în cadrul contractului privind achiziţia a 37 de rame electrice pentru servicii de transport feroviar de călători de mediu şi lung parcurs a trecut testele şi inspecţia finală de fabrică şi a fost expediat în 29 noiembrie către Bucureşti.

„Trenul a fost autorizat să circule în România pentru livrarea la Bucureşti şi Făurei. Acum se lucrează la pregătirea trasei şi, în perioada următoare, operatorul de marfă LTE, care asigură operarea în România, va primi undă verde de a pleca spre Bucureşti.

Sosire estimată, la acest moment, în cursul zilei de 4 decembrie 2023″, potrivit Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF).

Vor ajunge şi celelalte 36 de garnituri

În țară vor mai ajunge, la anul, și celelalte 36 de garnituri din lotul cumpărat de statul român. Sunt primele rame achiziționate de autoritățile de la noi în ultimii 20 de ani și vor conecta Bucureștiul cu marile orașe din toată țara.

Vor avea asigurată o mentenanță de 15 ani, cu posibilitatea de extindere la 30. Proiectul este finanțat cu fonduri europene, iar valoarea sa se ridică la 2,4 miliarde de lei.

Rutele ce vor fi deservite de ramele electrice de lung parcurs sunt: Bucureşti Nord – Constanţa, Bucureşti Nord – Braşov – Arad – Timişoara, Bucureşti Nord – Braşov – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov – Deda – Cluj, Bucureşti Nord – Braşov, Bucureşti Nord – Iaşi, Bucureşti Nord – Suceava, Bucureşti Nord – Galaţi, Bucureşti-Nord – Craiova – Târgu Jiu – Petroşani – Simeria, Bucureşti Nord – Craiova – Timişoara – Arad, Cluj – Timişoara, Cluj – Suceava – Iaşi.

author avatar
Andrei Ștefan
500 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger