AcasăNewsPrimul termen în Dosarul Revoluţiei. Sute de oameni, la Înalta Curte. Iliescu...

Primul termen în Dosarul Revoluţiei. Sute de oameni, la Înalta Curte. Iliescu a lipsit (VIDEO)

La aproape 30 de ani de la evenimentele sângeroase din decembrie 1989, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are loc, vineri, primul termen al Dosarului Revoluţiei, în cameră preliminară. Cauza a fost trimisă în instanţă în luna aprilie. Fostul preşedinte Iliescu, unul dintre foştii demnitari ai statului acuzaţi în acest dosar, a lipsit.

Sute de oameni – victime şi urmaşi ai celor care au pierit în 1989 -au venit la Curtea Supremă. Ca urmare, a fost aglomeraţie în sala de judecată, dar şi pe holurile instituţiei. La un moment dat, a intervenit şi un echipaj SMURD, care i-a acordat îngrijiri unei femei căreia i-a fost rău. A durat mult până s-a făcut apelul părţilor civile.

De altfel, în acest dosar au fost emise aproape 5.000 de citaţii. Instanţa Supremă a anunţat un program special pentru şedinţa din 29 noiembrie. ”Având în vedere că, la data de 29 noiembrie, pe rolul Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se află dosarul nr.1.045/1/2019/a1, în care au fost emise citaţii pentru aproximativ 5.000 de persoane, în vederea asigurării desfăşurării activităţii în bune condiţii şi păstrării ordinii la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aducem la cunoştinţa publicului următoarele măsuri:

* vineri, 29 noiembrie, Arhiva Secţiei I civile, Arhiva Secţiei a II-a civile şi Arhiva Completurilor de 5 judecători nu vor desfăşura program cu publicul;

* Registratura generală şi Arhiva Secţiei penale vor desfăşura program cu publicul conform orarului afişat;

* accesul publicului în incinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru dosarul nr.1.045/1/2019/a1 va fi permis începând cu ora 7,30”, se menţionează pe site-ul instanţei.

Fostul preşedinte, reprezentat de avocat

Ion Iliescu, acuzat de procurorii militari de infracţiuni contra umanităţii, nu a venit la instanţă la termenul de vineri. ”Nu (a venit), pentru că este reprezentat”, a precizat apărătorul său legal. Avocatul a mai declarat că nu este obligatorie prezenţa fostului şef al statului în această fază a procesului, fiind vorba de camera preliminară.

212 afisari

1 COMENTARIU

  1. Iliescu da cu flit justitiei corupte din Romania .
    Au tregiversat 30 de ani dosarul niste popandai cu grade ce nu le merita ,se va prelungi pelteaua pana da ortul popii acest tradator si scula KGB-sta ,finalul procesului va fi un fiasco .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger