AcasăNewsPrimul simulator de zbor Boeing 737 din Romania

Primul simulator de zbor Boeing 737 din Romania

Romania se aseaza pe piata internationala a furnizorilor de servicii de pregatire pentru personalul aeronautic

Guvernul a aprobat in sedinta de  ieri indicatorii tehnico – economici  pentru construirea unui centru de instruire pentru piloti, echipat cu un simulator complet de zbor FFS (Full Flight Simulator) Boeing 737 NG. Pilotii se vor antrena, astfel, acasa.

Romania se aseaza pe piata internationala a furnizorilor de servicii de pregatire pentru personalul aeronautic

Realizarea acestei investitii de catre Scoala Superioara de Aviatie Civila, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor, va crea infrastructura necesara pentru prima facilitate din Romania dotatã cu simulatoare de zbor complete tip FFS destinata formãrii si pregãtirii pilotilor. Va fi si primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est.

Conform legislatiei in vigoare, pilotii trebuie sa faca pregatire pe un astfel de simulator de zbor complet ca sa zboare pe aparate Multi-Crew.  In prezent acestia se pregatesc si isi mentin antrenamentul in afara tarii, cu costuri mari pentru companiile aeriene care opereaza in Romania. Avand in vedere costurile ridicate ale investitiei, nicio entitate din tara nu pune la dispozitia pilotilor o astfel de tehnologie. Simulatoarele de zbor aflate acum in dotarea SSAvC sunt doar de tip static, pregatirea pe acestea fiind doar una dintre etapele pe care pilotii trebuie sa le parcurga in cadrul programelor de pregatire initiala. Noul simulator va da posibilitatea tinerilor piloti sa se specializeze pe un tip avion, respectiv Boeing 737 NG, foarte raspandit la nivel mondial. Totodata, va permite pilotilor cu experienta sa-si faca in Romania pregatirea recurenta necesara mentinerii licentei. Valoarea investitiei se ridica la 63 de milioane de lei, fiind luate in  calcul mai multe surse de finantare.

author avatar
Bogdan Borcea
783 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger