AcasăNewsPrimul pas spre arestarea Codrutei Kovesi

Primul pas spre arestarea Codrutei Kovesi

„Noi suntem DNA!” Da, s-a vazut!

Este cel mai rasunator succes in batalia pentru reformarea justitiei. Adina Florea, sefa Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului General, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii avizul pentru arestarea procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti. Dincolo de temeinicie, gestul este unul plin de curaj, pentru ca se stie ce serparie este la Sectia de procurori a CSM, condusa de interese pentru apararea castei. Interese din spatele carora, nu o data, s-a ivit capul Codrutei Kovesi, al lui Augustin Lazar si al sustinatorilor acestora.

Noi suntem DNA Da s a vazut

Cata vreme a condus aceasta sectie din DNA, pe stil vechi numita Serviciul de combatere a coruptiei in Justitie, Florentina Mirica, prietena Codrutei Kovesi, nu vazut nimic din tot ce s-a intamplat la DNA Ploiesti. Si nici nu avea cum, pentru ca procurorul-sef Kovesi o considera „unitate de elita”, iar Onea si Negulescu erau un fel de semizei.

O palma pe obrazul justitiei

Te-ai fi asteptat ca dezvaluirile facute de Andreea Cosma si de Vlad Cosma la adresa procurorilor sa duca imediat la arestarea acestora. In orice alt stat civilizat, in maximum 24 de ore s-ar fi rezolvat lucrurile si, cateva zile la rand, televiziunile ar fi avut ce comenta. Nu si in Romania, unde intereseul de a domina printr-o justitie corupta este imens. Faptele procurorilor Onea si Negulescu acopera o plaja larga de infractiuni. Fara doar si poate, nu le puteau savarsi fara a avea spatele asigurat. S-a vazut cum orice sesizare s-a izbit insa de vechea tactica a plimbarii dosarelor intre DNA si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, apoi de refuzul Codrutei Kovesi de a declansa cercetari cu adevarat serioase.

La ce s o fi referit <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> cand spunea ca e multumit de activitatea DNA

Mai mult, declararea DNA Ploiesti ca „unitate de elita” a fost nu numai un avertisment la adresa celor care vociferau impotriva sistemului, dar si o palma pe obrazul justitiei.

Lectia de dictare

Orbita de putere si de dorinta de ascensiune, Kovesi i-a incurajat pe cei doi procurori sa-si continue opera. Nicaieri, in tara, nu se luau in lucru atatea nume grele din politica si afaceri. Se ajunsese la situatia aberanta ca si Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii, sa fie luat in vizor, combinat intr-un dosar deschis impotriva lui Victor Ponta. Nu are nicio importanta ca in multe din dosarele aflate in atentia lui Onea si Negulescu nu existau probe sau erau stravezii, acestea se nascoceau repede cu ajutorul denuntatorilor care, momiti cu o pedeapsa mai blanda, scriau orice. Si, de regula, scriau orice nu au vazut si orice nu stiau ca s-ar fi petrecut. Era o lectie de dictare condusa de cei doi procurori in numele unei anticoruptii de care, mai degraba, ar trebui sa se ocupe psihiatria. Pe de alta parte, e greu de crezut ca Onea si Portocala nu si-au dat seama de dorinta de marire a Codrutei Kovesi si nu or fi vizat si ei un locsor pe soclul puterii. Si atunci, de ce sa nu-i bage sub ochi tot felul de aberatii care, prin fire numai de ei cunoscute, imaginare, desigur, ar fi dus la nume sonore?

Geme justitia de candidati

Pentru actiunile lor, acum dovedite ca nu au legatura cu anticoruptia, cei doi procurori or fi primit laurii unor victorii temporare. Laura Codruta Kovesi nu a ramas nici ea nealinata in orgoliul ei. Ambasadele s-au inghesuit sa o dea exemplu, sa o laude, sa o decoreze cu diplome si medalii. In mod surprinzator, nimeni nu si-a pus intrebarea despre ce anticoruptie a vorbit ea la ONU, cand in Romania lucrurile stateau altfel? Si nici cum a ajuns acolo nu s-au intrebat cei indrituiti sa o faca.  Legatura ei cu procurorii de la DNA Ploiesti nu poate fi negata, nu cred ca va avea tupeul sa declare, vreodata, ca nu stia ce se intampla acolo. Cercetarile extinse ale Adinei Florea au dus la o concluzie de natura sa arunce in aer justitia din Romania. La DNA Ploiesti a fost un grup infractional organizat, iar asta pentru ca inca trei procurori de acolo au fost implicati in potlogariile avizate sau initiate de Onea si Negulescu. „Unitatea de elita” s-a dovedit, pana la urma, a fi cloaca girata fatis sau tacit de catre chiar „Zana anticoruptiei”. Flerul imi spune ca arestarea celor doi procurori nu este decat inceputul. Este doar un prim pas spre arestarea Codrutei Kovesi, in jurul careia se strange latul tot mai tare. Si s-ar putea sa mai urmeze si altii, caci geme justitia de candidati.

author avatar
Valentin Boeru
6.020 afisari

20 COMENTARII

  1. Fosta asa zis zeita de la dna a fost creatia stapanilor Coloniei,care au gasit-o cu ajutorul mercenarului basescu,preluata apoi de generalul Mutalak,asa a fost si nu cred ca nu ati observat.In prezent,Mutalakul este foarte multumit de prestatia lazarelului de la PG,pentru propria confortabilitate,pe care a inceput sa o piarda odata cu demiterea lulutei.Cate palme trebuie sa consideram ca a incasat confortabilul Mutalak si cand va primi si shutul de rigoare anul acesta.

  2. SECTIA PENTRU PROCURORI A CSM A RESPINS CEREREA ADINEI FLOREA DE INCUVIINTARE A SOLICITARII DE ARESTARE A PROCURORILOR DNA LUCIAN ONEA SI MIRCEA NEGULESCU . Roata se invarte , cine si-ar dori sa fie in locul Adinei Florea ( care propune arestarea colegilor de breasla ), atunci cand ii vor pica nurii ?

  3. RECE , SA TRAITI ! Ai insomnii de postezi la 4:28 ? N-ai inteles nimic , postezi CONSULTATIV , dupa ureche : Sectia pentru procurori a CSM A RESPINS CEREREA ADINEI FLOREA SI S-A OPUS ARESTARII DIN LIPSA DE PROBE administrate de catre vinovata care a inmanat documentul secret de la Constanta infractorului Valcov , desfasurarea anchetei si cursul dosarului in instanta urmeaza procedura legala . Anul asta e anul balantei romanesti , o sa fie viermuiala mare pe la tribunale , ca la aeroport , sosiri , plecari , escale , via haules pentru mandarine , portocale sau eugenii .

  4. Inca nu realizati ca exista doua tipuri de justitie, una pentru justitiabilul de rand si alta pentru potentati sistemului. Cati magistrati ati vazut la mititica? Cativa pentru a servi ca exemplu, in rest achitari pe linie. Corb la corb nu-si scoate ochii.

  5. Justitiaru , cei din Parlament fac scut ” by default ” la cercetare , nu neaparat la arestare – cine nu poate fi cercetat , e logic ca nu poate fi nici arestat . Pana acum , toti oparitii puterii racneau ca arestul preventiv este un abuz , ce ne facem daca omul e declarat nevinovat ? Cine plateste acest abuz ? Acum nu se mai pune pentru ca ” este de la ailalti ” ?

  6. Eminescu , cat de actual … 1 .Despre MITA : ” Mita e-n stare sa patrunda orisiunde in tara aceasta , pentru mita capetele cele mai de sus ale administratiei vand sangele si averea unei generatii. Oameni care au comis crime grave se plimba pe strada , ocupa functii inalte , in loc de a-si petrece viata in puscarie . Functiunile publice sunt , adesea , in mainile unor oameni stricati , loviti de sentinte judecatoresti .” 2. Despre PARTIDE : ” Partidele politice , la noi , nu sunt partide de principii ci de interese personale care calca fagaduielile facute natiei in ajunul alegerilor si trec , totusi drept reprezentanti ai vointei legale si sincere a tarii . Cauza acestei organizari stricte este interesul banesc , nu comunitatea de idei , organizare egala cu aceea a partidei ilustre Mafia si Comora , care miroase de departe a puscarie .” 3. Despre CLASA POLITICA : ” Uzurpatorii , demagogii , capete desarte , lenesi care traiesc din sudoarea poporului , fara a compensa prin nimic , ciocoi boierosi si fuduli , mult mai infumurati decat coboratorii din neamurile cele mai vechi ale tarii .”

  7. Geaba latrati secureilor! Steaua paraditorilor se apropie de apus. Vorba ceea: f n f, v p t.

  8. Bravo bai Valentine ! mai ,,Boerule”.Doamne ajuta ! sa se implineasca ce-ai scris aci in art.!

    • MARCU ANTON cu cerebelul beton , nu mor caii cand vor cainii , CEDO o sa o repuna pe Codruta in functie , atunci sa te tii , d-astia ca tine se vor strica la lingurica si vor umple pampersul la semnal . Te rogi de pomana la Boje -Boje , nu poti sa-l pacalesti , citeste p-al de minte si slaveste hotia !

    • Ce , n-are voie in vacanta sau in interes de serviciu pentru documentarea activitatii infractionale lui Bica si Udrea ? Altii nu se duc in Maldive ? Ar fi prea de vis sa mearga in interes de serviciu in Brazilia , atunci sa vezi vise neplacute …!

  9. koveshi arestata asta merita a fost pusa sa aresteze pe probe si sa faca dreptate nu sa aresteze dupa biletele sri …sri ramane in picioare instrumentele se duc la puscarie cand nu mai sunt folositoare…….cine nu a stat in viata lui in fata unui procuror nu stie cata coruptie este in randul acestora si deci poate fi manipulat usor.

    • Tu , cetatean de rand , ce-ai cautat la procuror ? Inseamna ca esti certat cu legea si te-ai inregimentat in corul penalilor plangaciosi . Ai vazut vreun infractor sa slaveasca oamenii legii ? Dimpotriva , denigrari si juraminte de nevinovat cand probele in dosare sunt beton . DNA-ul nu este pentru CETATENII DE RAND , e pentru grangurii corupti de la cel mai inalt nivel , cetatenii de rand vor dreptate si sunt alaturi de DNA . Vezi cum te dai de gol ca esti postac platit sa aperi hotii ? Probele SRI documenteaza activitatea unui infractor , DNA sa fie dotata cu material uman calificat si tehnica de varf, abia se degreveaza SRI de o corvoada si isi vede de multitudinea problemelor din fisa postului . Pana la urma , nu e acelasi lucru ? Cum ai vrea sa fie prinsi si judecati infractorii , fara probe , dupa teoria lui Lombrosso sau ordine de tip stalinist ? Cine aduna probele sensibile in dosar , cine face investigatii , cine sustine acuzatiile si in baza la ce ? Postezi la norma , sa treaca timpul si sa-ti primesti argintii , nu gandesti si debitezi prostii cu care nu pacalesti nici copiii de gradinita . Adevaratul cetatean de rand nu vrea sa fie furat de politicienii ce conduc vremelnic Romania , este cinstit , respecta legea si stie ca in Constitutie scrie clar ca NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE ! Lasa vrajeala cu coruptia procurorilor , omul de rand onest si cinstit nu este materialul de lucru al procurorilor , nu are ce sa caute la Parchet , canaliile si infractorii , DA !

  10. Si uite-asa mai aflam de niste privilegiati ai sistemului, imuni la lege si cand trebuie s-o aplice si cand ar trebui sa-i suporte rigorile…dupa Iohanis, astia par cei mai imuni din curtea scolii…poate ca baietii aia plini de energie, flamanzi de echitate si respect al legii, Dide, Ceausescu, gen, ar trebui sa se „ocupe” un pic…Eu ma bucur de refuzul, ca un abuz, al CSM, ca ar fi parut legitimi, dornici si vrednici sa-si faca singuri ordine. Asa, s-au dovedit, din nou, un sindicat Coarna, complice la marile nemernicii…sa spui ca nu sunt probe, e ca si cand ai adera oficial la secta pixelului albastru, dupa ce si Funeriu s-a dezis de ea…Mie imi pare geniala miscarea Adinei Flores (chiar n-o credeam in stare!), e clar ca stia de refuz si mai ales ca atata vreme cat Kovesi e in libertate, CSM-ul nu va iesi din vorma ei, dar avea nevoie de refuzul oficia. Acum, orice contra a lui iohanis il situeaza pe pres in tabara paraditorulor si a citricelor fanate…Cum vin ei de se aduna, un organism sanatos s-ar dezice de astfel de aberatii, ei, inca, mai au sprijin securist dar si spera in amnistia lui Dragnea…Pentru cei ce se inchina la securisti si procurori, facand procese de intentie celor neiubitori de iude, amintiti-va ca Visinescu a ramas singur raspunzator de tortionarime, niciun securist criminal, niciun procuror patat de sange, niciun judecator sluga la regim nu l-a urmat in celula, asa ca, mai usor cu linsul slugilor tortionare din toate timpurile, nu e vorba de facut treaba, de respectul legilor, ci exact pe dos si restauratia asta stalinista trebuie sa inceteze.
    P.S. Procurorii nostri sunt croiti fix pe model sovietic, daca va interesa si solicitarea publica din ianuarie 1990 de a ne „civiliza” prin transformarea lor in avocati ai statului, ca peste tot, a fost repede inghitita de uitare, nici asta nu va pune pe ganduri?!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger