AcasăNewsPrimul oraș din România în care s-a început deja instalarea luminițelor de...

Primul oraș din România în care s-a început deja instalarea luminițelor de Crăciun: „Avem de montat aproape 2 milioane de beculețe”

sursa foto: Facebook/Lia Olguta Vasilescu

Chiar dacă abia a început a doua lună de toamnă din calendar, iar afară vremea e cât se poate de prietenoasă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă din calendar, într-un cunoscut oraș din țară au început deja pregătirile pentru târgul de Crăciun.

Ca urmare, s-a dat deja startul montării luminițelor de sărbători. Primărița Craiovei a explicat de ce anume s-a început încă de pe acum instalarea luminițelor pentru târgul de Crăciun.

Și anume în ideea că instalațiile sunt foarte multe, iar timpul rămas până la deschiderea târgului dedicat sărbătorilor de iarnă – eveniment ce ar urma să aibă loc la mijlocul lunii viitoare – e destul de scurt.

Olguța Vasilescu: „Chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie”

Mai exact, edilul din Craiova a anunțat că planul e ca târgul de Crăciun să se deschidă pe 17 noiembrie.

Așa cum craiovenii care s-au plimbat astăzi prin zona centrală au putut observa, am început deja să punem instalațiile pentru Târgul de Crăciun. De ce așa devreme? Pentru că avem de montat aproape 2 milioane de beculețe și chiar ne e teamă că nu vom fi gata până pe 17 noiembrie, când e programată deschiderea. Chiar dacă târgul va avea loc tot în aceleași patru piețe (Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare), anul acesta avem un concept total nou față de anii precedenți.

În Piața Mihai Viteazul totul va fi ca în povestea Crăiasa Zăpezii: lumină rece, boltă cu nori si păsări, castel de vis, oglinda imensă și cioburi, patinoar, căsuțe în culorile zăpezii și chiar Crăiasa Zăpezii, care este Alice cu alte haine și baghetă magică. Moș Crăciun va veni în Piața Buzești unde va fi o explozie de lumină caldă și ornamente cum nu s-au mai văzut niciodată în România. În premieră, barurile , restaurantele și hotelurile din zona centrală vor fi împodobite tot cu ornamente de lumină caldă, reprezentanții societăților dorind să dea o mână de ajutor autorităților”, a transmis, marți, Lia Olguța Vasilescu.

Primărița Craiovei: „La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România”

Iar promisiunea făcută craiovenilor, dar și turiștilor care vor vizita orașul este că bradul amplasat în Piața Mihai Viteazu va avea peste 20 de metri. Mai mult, la teatrul din Craiova ar urma să fie montată cea mai mare roată țară.

La teatru vor fi alte ornamente și cea mai mare roată din România. În fine, nu vreau să divulg toate surprizele, fiindcă sunt multe și ne vor plasa, din nou, în topul european al piețelor de Craciun, fără îndoială, dar vă prezint o fotografie cu bradul care va fi în Piața Mihai Viteazul și care va avea peste 20 de metri, pentru a vedea cam la ce să vă așteptați de la noi. Cei care nu sunteți craioveni, ar fi bine să vă faceți rezervări la hoteluri, după data de 17 noiembrie, pentru că garantăm că în Bănie va fi unul dintre cele mai frumoase târguri de sărbători din Europa”, a mai scris Vasilescu, marți seară, pe o rețea de socializare.

author avatar
Andrei Coman