AcasăNewsPrimul ministru francez anunta: Ne asteptam la noi atacuri din partea ISIS!

Primul ministru francez anunta: Ne asteptam la noi atacuri din partea ISIS!

Premierul francez, la unison cu presedintele Republicii: reactioneaza cam tarziu

Primul ministru francez a prevenit, ieri, la RTL, ca noi atacuri ale organizatiei Statul Islamic se pregatesc in Franta dar si in alte tari din Europa.

Premierul francez, la unison cu presedintele Republicii: reactioneaza cam tarziu

Franta va ”trai mult timp” cu amenintarea terorista si deci t rebuie sa se pregateasca de posibilitatea unor ”noi replici”, in ”zilele care vin, in saptamanile care vin”, a declarat Manuel Valls la postul RTL. ”Stim ca se pregateau si inca se pregatesc operatiuni teroriste impotriva Frantei dar si impotriva altor tari europene”, a declarat Valls. ”Acest atentat a fost organizat, gandit si planificat in Siria”, a spus Valls referindu-se la atentatele de vineri din Paris. ”Guvernul nu va ocoli nici o solutie in acest razboi contra terorismului”, a adaugat premierul francez. El a evocat si perchezitiile facute in Franta incepand de vineri, indicand ca, la Lyon ”un intreg arsenal” inclusiv un lansator de rachete, a fost descoperit in urma acestor perchezitii. Valls a subliniat ca Franta a fost mereu ”in avangarda antiterorista” dar acum toata comunitatea internationala trebuie sa se mobilizeze impotriva ”unui razboi care va fi lung si dificil”. ”Daesh nu poate castiga acest razboi dar aceasta organizatie terorista incearca sa le slabeasca, sa ne desparta, sa-i indrepte pe francezi unii impotriva altora”, a adaugat el. ”Trebuie expulzati toti strainii care tin discursuri radicalizate impotriva valorilor noastre, contra Republicii. Trebuie inchise asociatiile care astazi profereaza impotriva valorilor Republicii”, a declarat Valls.

Hollande vrea prelungirea starii de urgenta cu trei luni

Intr-un discurs rostit ieri seara, in fata membrilor Parlamentului reuniti la Versailles, presedintele Francois Hollande a declarat ca Franta se afla ”in razboi” impotriva terorismului iar atentatele din Paris au fost indreptate impotriva ”valorilor” si ”stilului de viata” franceze. Presedintele francez a estimat ca trebuie revizuita Constitutia pentru a permite autoritatilor publice sa actioneze ”conform statului de drept” impotriva actelor de razboi, anuntand ca starea de urgenta va fi prelungita trei luni dar si intensificarea raidurilor aeriene antiteroriste. Cinci mii de noi posturi de politisti si jandarmi vor fi create in viitorii doi ani, a mai spus Hollande.

author avatar
Tudor Borcea
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger