AcasăNewsPrimul mars al homosexualilor din Muntenegru s-a incheiat cu raniti si arestati

Primul mars al homosexualilor din Muntenegru s-a incheiat cu raniti si arestati

In general, cam orice actiune pusa la cale de homosexuali se termina cu scandal, indiferent de tara, iar Muntenegru nu putea sa faca nota discordanta.

Zdravko Cimbaljevic, primul barbat din Muntenegru ce a avut puterea sa-si recunoasca homosexualitatea, a organizat, miercuri, un mars al homosexualilor la Budva.

Prezenta a fost una relativ discreta, doar 40 de homosexuali participand la actiune. Totusi, in ciuda prezentei firave, circa 200 de protestatari, majoritatea provenind din diferite galerii de fotbal, au sarit sa-i bata pe homosexuali.

Protestatarii au aruncat cu pietre in homosexuali si in politisti si au scandat „Moarte homosexualilor!” si „Muntenegru, o tara sanatoasa”.

Cimbaljevic a fost extrem de afectat de reactia oamenilor si a precizat ca „aceasta este adevarata fata a Muntenegrului, desi suntem o populatie care visam la aderarea la Uniunea Europeana”.

Conform agentiilor de presa internationale, 7 persoane au fost ranite si transportate la spital, iar circa 30 de persoane au fost arestate.

In Muntenegru, o tara cu 680.000 de locuitori, aproape 70% dintre persoane considera ca homosexualitatea este o boala, iar aproape 90% dintre persoane considera ca homosexualitatea trebuie sa ramana un subiect tabu.

sursa foto: balkantravellers.com

author avatar
Cristi Ionita
95 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger