AcasăNewsPrimul iaht produs de Lexus

Primul iaht produs de Lexus

Domeniul maritim face parte din diversificarea ofertei companiei japoneze de produse de lux

Dupa ce a prezentat prototipul Sport Yacht Concept, divizia de lux a constructorului de automobile Toyota va lansa anul viitor modelul de serie Lexus LY 650. Destinat unei clientele cu dare de mana, acest model ar trebui sa plaseze firma japoneza pe piata ambarcatiunilor de lux.

Domeniul maritim face parte din diversificarea ofertei companiei japoneze de produse de lux

Lexus LY 650 este un exercitiu de design pentru a demonstra capacitatea de adaptare a marcii auto in conceptia maritima. De altfel Lexus si-a diversificat activitatiile in domenii ca lifestyle, bucatarie, cinema, design. ”Lexus considera ca o marca de lux trebuie sa ofere oportunitati variate clientilor de a se familiariza cu produsele sale si sa-si construiasca o imagine de marca. Lexus Yacht este o noua declinare a universului Lexus destinata unei clientele de lux”, se arata intr-un comunicat al companiei. Iahtul, lung de 65 de picioare (19,96 metri)  si lat de 19, va fi construit de grupul Marquis-Larson Boat (care construieste si navele Van Dutch) care are sediul in Tennessee (SUA). Lexus LY 650 preia numeroase  elemente de la conceptul Sport Yacht: linii elegante, etrava rotunjita si o cabina spatioasa. Primele imagini dezvaluie un iaht cu mari suprafete vitrate ale cocii si suprastructurii si cu numeroase zone de confort.

Interiorul este luminos si high tech

Plus doua posturi de pilotaj, unul in interior si unul pe flybridge. Motorizarea este asigurata de doua propulsoare Volvo IPS 1200. Lansarea la apa este programata pentru al doilea semestru al anului viitor, urmand apoi prezentarea mondiala in cursul aceluiasi an. La ora actuala, nu se stie daca constructorul de automobile doreste sa investeasca durabil in domeniul maritim. ”In acest stadiu, asa cum nu dezvaluim viitoarele proiecte auto ale Lexus, nu vom preciza nici daca alte modele de iahturi vor fi propuse”, a comunicat un atasat de presa al Lexus.

author avatar
Tudor Borcea
515 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger