AcasăNewsPrimul faliment al unei persoane fizice, declarat la Cluj!

Primul faliment al unei persoane fizice, declarat la Cluj!

Un „investitor” imobiliar din Cluj care a incercat sa fenteze 127 de familii pe care le-a si pagubit, a fost declarat irevocabil in faliment personal. Bunurile sale vor fi lichidate, inclusiv cele pe care a apucat sa le „vanda” prietenilor sau rudelor.

Potrivit avocatului Radu Revnic, de la firma „Revnic si Asociatii”, este vorba de un dezvoltator imobiliar care a incasat bani, sub forma de avans, de la 127 de familii, pentru locuinte pe care nu le-a mai construit. Dezvoltatorul Daniel Ionel Micle formulase anterior un recurs  fata de procedura de faliment deschisa impotriva sa, dar actiunea a fost respinsa irevocabil.

Vanzarile mascate se anuleaza

Situatie. Avocatul Radu Revnic a precizat ca din 14 blocuri promise au fost construite doar patru

Micle si asociatul sau Sergiu-Romeo Muresan au demarat in 2007 un proiect imobiliar in comuna clujeana Baciu, pentru construirea a 14 blocuri, din care s-au finalizat insa doar patru. Pagubitii i-au dat in judecata pe „dezvoltatori”, care in 2008 se afisau la volanul unor masini de peste 100.000 de euro si „spargeau” zeci de mii de euro pe noapte prin cazinouri. Actiunea in instanta se desfasoara prin firma „Revnic si Asociatii”, care a numit un lichidator la societatea lui Micle. Avocatul Radu Revnic a declarat pentru „National” ca pagubele pot fi recuperate. „Deschidem actiuni de anulare a unor contracte prin care Micle si-ar fi micsorat fraudulos patrimoniul, pentru a face imposibila recuperarea daunelor de catre clientii pagubiti”, a precizat Revnic, mentionand ca se vor recupera rapid toate bunurile care nu au fost cumparate cu buna credinta. Aceasta actiune reprezinta un precedent pentru toti cei care au fost tepuiti de dezvoltatori imobiliari fraudulosi.

author avatar
Arpad Dobre
1.476 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger