AcasăNewsPrimul deces de la Spitalul Foişor din Capitală. Despre cine este vorba

Primul deces de la Spitalul Foişor din Capitală. Despre cine este vorba

decesPrimul deces de la Spitalul Foişor din Capitală. Despre cine este vorba

A fost înregistrat primul deces de coronavirus de la Spitalul Foișor din Capitală. Vestea tristă a fost dată chiar de sora victimei. Femeia care s-a stins din viață avea 60 de ani și multiple comorbidități. Aceasta a murit luni dimineaţă.

Lucian Bode a declarat, luni dimineaţă că toate cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor sunt în prezent ocupate, la fel ca și cele 90 de paturi cu oxigen, iar presiunea în ATI scade.

Reamintim că Spitalul Foişor din Capitală a devenit suport COVID, iar zeci de pacienţi, unii operaţi, au fost evacuaţi de urgenţă vineri seară.

Ministerul Sănătăţii precizează că Spitalul Foişor a fost informat încă de vineri dimineaţă despre iminenţa transformării în unitate COVID, însă la ora 19,00 managerul încă nu întocmise documentele necesare pentru eliberarea avizului temporar, iar „întârzierea nepermisă a pus o parte din pacienţii spitalului într-o situaţie regretabilă”.

Scandalul evacuării pacienților de la Foișor

Spitalul Foişor din Bucureşti a devenit spital COVID, pacienţii non-COVID fiind mutaţi în alte unităţi spitaliceşti vineri seara. Evacuată în scene care au revoltat întreaga țară, unitatea s-a umplut de pacienți COVID.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat sâmbătă seara că deja au fost internaţi la Spitalul Foişor 7 pacienţi cu COVID-19 la ATI, iar transferul bolnavilor continuă la interval de aproximativ 60 – 90 minute.

Spitalul Foişor are o secţie de terapie intensivă de 21 de paturi şi are 200 de paturi pe oxigen, a declarat secretarul de stat în MAI. „Sub jumătate din secţia de terapie intensivă era ocupată.”, a spus Arafat.

author avatar
Andreea Vlad
717 afisari
Zenville

Ultimele știri

Rusia a atacat Kievul cu drone! Moscova acuză că şi Ucraina lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

Armata lui Vladimir Putin a lovit din nou Ucraina, sâmbătă seară, cu atacuri masive cu drone.Zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Viniţa din...

Horoscop – duminică, 19 mai 2024. Nativii care trebuie să aibă grijă la cheltuieli!

Conform horoscopului de duminică, 19 mai 2024, este o zi ideală pentru nativi ca să se relaxeze şi ca să-şi punpe pe primul plan...
proger