AcasăNewsPrimii ani ai "Luceafarului" Kim Jong-il: La nasterea lui, s-a ivit o...

Primii ani ai „Luceafarului” Kim Jong-il: La nasterea lui, s-a ivit o stea!

Kim Jong-il in copilarie

Controversa privindu-l pe liderul nord- coreean Kim Jong-il incepe de cand a aparut pe lume.

Kim Jong-il in copilarie

Nasterea lui a fost inregistrata de autoritatile sovietice sub numele Iuri Irsenovici Kim, la 16 februarie 1941, la Viatskoie, Siberia, unde tatal, Kim Il-sung si mama, Kim Jong – suk, se refugiasera.

Oficial, insa, “Luceafarul” a venit pe lume in 1942, pe Muntele Baekdu, “Marele Alb”, locul sacru al intemeierii dinastiei manciuriene Qing, dar revendicat si de coreeni ca munte sacru unde a luat fiinta primul regat, in 2333 i.e.n. Nasterea sa ar fi fost vestita de o randunica si intampinata de un curcubeu dublu, plus aparitia unei noi stele, “elemente” divine introduse in biografie de catre responsabilii cu imaginea sa. Stratagema a prins, Jong-il fiind venerat in Coreea de Nord si ca zeu. Intoarsa la Pyongyuang dupa ce Coreea si-a castigat independenta fata de Japonia, in 1945, familia s-a mutat intr-o vila somptuoasa, cu piscina, unde, in 1948, s-a inecat fratele lui Jong-il, Şura, dupa numele rusesc. Ulterior, s-a speculat ca micul Jong-il a avut o parte din vina pentru moartea fratiorului sau. In 1949, a murit si mama sa, la nastere, tatal preluand educatia copilului ce parea urgisit de soarta.

Dictatorul Kim Jong-il a murit! Ii urmeaza la tron “Printisorul”

“Zeul” punk Kim Jong-il conducea prin dosare secrete!

Cinematografia nord coreeana, sub bagheta “Marelui regizor” Kim Jong-il

“Intaiul amant” Kim Jong-il si-a executat o iubita

Kim Jong-il a murit si in 2003!

 

Marxist de mic

Jong -il a devenit “iubitul conducator” din 1994, ca succesor al tatalui sau, Kim Il-sung, fondatorul Coreei de Nord, care a primit titlul de “Eternul Presedinte”. Oficial, Coreea de Nord se afla calendaristic in anul 95 al “erei KIM”, incepute odata cu nasterea lui Kim Il-sung. Se parea ca urmasii gloriosului tata nu mai aveau cum sa se ridice la slava acestuia. Jong-il nici n-a incercat. El a preferat sa se bucure de toate privilegiile, devenind “unul dintre cei mai misteriosi sefi de stat din lume”, dupa cum l-a numit postul de televiziune CNN. Fusese numit succesor al tatalui inca din 1980, astfel ca poporul sa se familiarizeze cu intemeierea dinastiei comuniste Kim, nascuta pe muntele sacru Baekdu.

Daca sunt controverse privind studiile sale, nu exista nicio indoiala ca Jong-il a fost implicat de copil in miscarile marxiste, avand grija ca linia politica impusa de tatal sau sa fie respectata. Ajuns in Comitetul Central al partidului, s-a straduit sa struneasca mass media, artistii si scriitorii, aservindu-i, contra unor privilegii, propagandei comuniste condusa de Departamentul de Propaganda si Agitatie! Cultura trebuia sa adopte ideologia “Maretului Presedinte” Il-sung, scrisa in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Pana sa implineasca 23 de ani, Jong-il a scris mai multe piese si librete de opera, preamarind gloria comunista. La 25 de ani, feciorul a reusit sa nemureasca opera tatalui in filmul “Cinci camarazi de arme”, pelicula care a prins la public.

author avatar
Adina Mutar
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger