AcasăNewsPrimele REZULTATE la TITULARIZARE 2015 au fost anuntate. Cand se pot depune...

Primele REZULTATE la TITULARIZARE 2015 au fost anuntate. Cand se pot depune contestatiile!

S-au aflat primele rezultate la TITULARIZARE 2015! Prima zi a saptamanii a adus, pentru candidatii care au sustinut, recent, proba scrisa a concursului destinat ocuparii posturilor vacante la catedra, in cadrul invatamantului preuniversitar, si vesti despre notele obtinute.

In conditiile in care aceste rezultate au fost afisate la avizierele centrelor de examen, dar si pe site-ul Ministerului Educatiei, la sectiunea special destinata examenului de Titularizare din 2015 (AICI si AICI), s-au aflat si primele concluzii, in sensul stabilirii procentului de promovabilitate la acest examen, inainte de depunerea eventualelor contestatii.

Asadar, din datele facute publice de catre reprezentantii Ministerului Educatiei, reiese faptul ca 73, 85 % dintre candidati au promovat examenul, mai clar fie spus au luat cel putin nota cinci la proba scrisa a concursului, pe care au sustinut-o putin peste 20.000 de candidati.

Statistica MEC indica faptul ca au fost 40 de note de 10, dar si ca majoritatea notelor s-au situat intre 7 si 10, mai precis 7.649 de candidati (37,55%) au obtinut note intre 7 si 10, in timp ce 36,30% dintre cei care au sustinut proba scrisa la TITULARIZARE 2015 au obtinut note intre 5 si 7.

Cand se depun contestatiile la proba scrisa

Candidatii care, din diferite motive, nu sunt multumiti de notele obtinute la proba scrisa, cea sustinuta in urma cu cinci zile, si intentioneaza sa faca o contestatie trebuie sa stie ca acestea se depun la la sediile inspectoratelor scolare judetene atat luni, 20 iulie, dupa afisarea rezultatelor, pana la ora 21:00, cat si marti, 21 iulie, pana la ora 15:00.

Uratoarele zile sunt destinate analizarii si solutionarii acestor contestatii, pentru ca, pe 24 iulie sa se afiseze rezultatele finale la Titularizarea din 2015, pentur ca pe 27 si 28 iulie sa aiba loc repartizarea candidatilor pentur angajare pe perioada nedeterminata.

Care e nota minima pentru titularizare

E important de precizat faptul ca ministerul a anuntat ca pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota sapte – atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia speciala la clasa in profilul postului, in timp ce pentru  angajarea pe perioada determinata, respectiv daca vor sa fie suplinitori, candidatii trebuie sa obtina minimum nota cinci la fiecare dintre cele doua probe mentionate.

author avatar
Cristina Stefan
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger