AcasăNewsPrimele retineri de la ISU in cazul tragediei de la Colectiv

Primele retineri de la ISU in cazul tragediei de la Colectiv

George Matei (foto) si Antonia Radu vor fi prezentati azi judecatorilor cu propunere de arestare preventiva

Procurorii militari ai Directiei Nationale Anticoruptie au facut, ieri, primele retineri de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, una din institutiile care au permis functionarea in afara legii a Clubului Colectiv unde se-au pierdut viata zeci de persoane.

George Matei (foto) si Antonia Radu vor fi prezentati azi judecatorilor cu propunere de arestare preventiva

Pe langa lupta medicilor de a-i tine in viata pe ranitii de la Colectiv, procurorii se zbat si ei sa afle adevarul despre tragedia din centrul Bucurestiului. Astfel, dupa retinerea si arestarea primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, dar si a altor functionari, a venit acum randul angajatilor ISU de a da socoteala pentru ca au inchis ochii la neregulile din Colectiv.

Au dormit pe ei

Astfel, procurorii militari din cadrul DNA i-au incatusat, aseara, pe George Matei si Antonia Radu, ofiteri-inspectori cu gradul de capitan in cadrul ISU Bucuresti. Cei doi au fost retinuti pentru abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Anchetatorii sustin ca, in perioada septembrie 2014 — primavara anului 2015, George Matei si Antonia Radu nu si-au indeplinit obligatiile de serviciu, desi au luat cunostinta si au constatat faptul ca SC Colectiv Club SRL Bucuresti desfasura activitati specifice unui club fara a detine aviz/autorizatie de securitate la incendiu. Desi au facut mai multe deplasari la clubul Colectiv, George Matei si Antonia Radu nu au intocmit niciun act de control si nu au intreprins vreo masura pentru ca SC Colectiv Club SRL sa fie luata in evidenta de catre ISU Bucuresti ca functionand fara aviz/autorizatie de securitate la incendiu, asa cum erau obligati de actele normative ce reglementeaza activitatea in domeniu. In cadrul aceleiasi anchete, procurorii l-au audiat si pe Adrian Corneliu Ionescu, director general al Politiei Locale Sector 4 Bucuresti.

author avatar
National
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger