AcasăNewsPrimele masuri luate la spitalul din Bacau in care un copilas a...

Primele masuri luate la spitalul din Bacau in care un copilas a fost legat de pat

Dupa ce in presa au aparut informatii despre cazul socant al unui baietel in varsta de un an si jumatate, gasit legat de un pat intr-un salon al sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean din Bacau, oficialii au luat primele masuri.

Cazul care a oripilat o tara intreaga, in special pe cei care au copii de varsta baietelului internat la Bacau si pe care cadrele medicale au ales sa il lege de pat, spun ele, pentru a nu se lovi, fiind prea mic sa se fereasca de un eventual pericol( iar ei avand prea putin personal pentru a se ocupa de pacienti), a intrat in atentia autoritatilor locale, dar si a Ministerului Sanatatii. Au fost demarate mai multe anchete, urmand ca toate concluziile sa fie prezentate mai-marilor ministerului.

Ca urmare, duminica s-au aflat primele masuri dispuse dupa un control la spitalul amintit, realizat de reprezentantii Directiei de Sanatate Publica. Conform Romania TV, oficialii au analizat conditiile in care erau tinuti copiii internati la pediatrie, la Spitalul Judetean, iar ce au gasit nu a fost, tocmai, in regula. Ca atare, au dispus inchiderea a sase saloane – inclusiv a celui in care era internat copilasul gasit legat cu un ham de patul in care statea – pana la remedierea situatiei. Astfel ca, pana cand vor fi curatati peretii de urmele de mucegai si vor fi rezolvate celelalte probleme semnalate de echipa de control, micutii pacienti internati in spitalul in cauza au fost transferati saloanele repartizate altor sectii.

Cum mama copilului este la randul sau internata, fiind diagnosticata cu TBC, boala de plamani foarte contagioasa ce necesita izolarea pacientilor de restul persoanelor cu care ar putea intra in contact, baietelul, care intr-o prima faza avea febra si dureri in gat, ar fi ramas doar in grija cadrelor medicale repartizate la sectia de pediatrie.

438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger