AcasăNewsPrimele măsuri care se iau în România, pentru reducerea consumului de energie....

Primele măsuri care se iau în România, pentru reducerea consumului de energie. Ordin direct de la Ciucă! / Ce trebuie să facă ministerele

nicolae ciucaPrimele măsuri care se iau în România, pentru reducerea consumului de energie. Ordin direct de la Ciucă! / Ce trebuie să facă ministerele

Reducerea consumului de energie electrică nu mai este o temă de gândire. Este o măsură pe care trebuie să o implementezi imediat. Începând cu a doua jumătate a anului 2021, prețurile la energia electrică au crescut brusc, la valori fără precedent, în întreaga lume.

Reducerea consumului energetic cu 15% la nivelul țărilor membre UE nu mai e o rugăminte, ci o obligației. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat care sunt primele măsuri care se iau în România.

Premierul a cerut schimbarea becurilor din toate ministerele

„La noi în România lucrurile se pot face, avem o marjă de manevră mai mare decât în celelalte state. În zona casnică și non casnică e loc de schimbare a corpurilor de iluminat cu corpuri de iluminat economice, lucru care se poate face deja. Am mai avut o propunere cu privire la reducerea TVA. Colegii mei au luat act de ea”, a spus Popescu în ședința de guvern.

„Vă rog ca acest lucru să fie făcut de urgență. La ședința de peste două săptămâni să avem acest plan și să fim un exemplu cu privire la reducerea risipei la nivelul statului”, a cerut premierul Nicolae Ciucă, cu privire la schimbarea becurilor din ministere.

author avatar
Andreea Vlad