AcasăNewsPrimele măsuri ale STB, după greva de luna trecută. Sunt vizați 2.000...

Primele măsuri ale STB, după greva de luna trecută. Sunt vizați 2.000 de angajați

grevaPrimele măsuri ale STB, după greva de luna trecută. Sunt vizați 2.000 de angajați

Greva STB din ianuarie, declarată ilegală de către instanță, a paralizat Capitala timp de 5 zile. Numeroși angajați au fost chemați pentru a da explicații, dar deocamdată nu a fost stabilit niciun vinovat.

Directorul general al STB, Adrian Criț, spune că până acum s-au făcut comisiile disciplinare și 2.000 de persoane sunt cercetate. „Vineri a fost prima zi în care s-a intrat în Comisie Diciplinară. Eu, ca director general, am constituit niște comisii de cercetare disciplinară la nivelul fiecărui punct de lucru, la fiecare autobază și depou, și acele comisii își desfășoară activitatea. Sunt cercetate disciplinar în jur de 2.000 de persoane”, a explicat Criț, potrivit Hotnews.ro.

Măsuri aspre împotriva sindicaliștilor

Directorul companiei susține că vor fi luate măsuri clare împotriva celor care nu și-au respectat obligațiile, de la avertismente până la desfacerea contractului de muncă.

„A durat foarte mult până am verificat pontajele ca să vedem persoanele care nu și-au îndeplinit îndatoririle de serviciu, asta a durat câteva zile după ce a încetat greva. Apoi am transmis convocatoarele prin poștă și, în conformitate cu regulamentul intern, trebuia să așteptăm 5 zile de la primirea convocării la comisia de cercetare disciplinară ca să se prezinte. Și de acum încolo se fac cercetări disciplinare. Vom vedea ce dispun comisiile după ce cercetează fiecare caz în parte”, a explicat Criț.

El susține că se vor lua măsuri clare împotriva celor care nu și-au respectat obligațiile, de la avertismente, până la desfacerea contractului de muncă, potrivit regulamentului intern.

Greva STB a început în dimineața zilei de 20 ianuarie și a durat cinci zile. În prima zi la proteste au participat angajații care erau liberi, activitatea nefiind afectată. Însă în următoarele zile au refuzat să meargă pe traseu șoferii care figurau în program. Greva s-a încheiat pe 25 ianuarie , iar șoferii și-au reluat activitatea.

author avatar
Andreea Vlad
538 afisari

3 COMENTARII

  1. Cand va zbura regimul asta directorul si nicusor facatorul de nimic care i a facut mafioti vor fi sigur scosi ca mancatori de bani din companii fara nr !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger