AcasăNewsPrimele măști produse în România urmează să ajungă la medici. Ministrul Popescu...

Primele măști produse în România urmează să ajungă la medici. Ministrul Popescu a purtat una

Ministrul Economiei din Guvernul Orban a făcut un anunț important, în contextul în care una dintre marile probleme constatate de cei mai mulți români care au intrat în farmacii în ultima perioadă, de când a început criza noului coronavirus, a fost lipsa măștilor sanitare de protecție.

E drept că nu doar măștile lipsesc, dar speranța este că, în curând, vor apărea și mănuși, dar și dezinfectanți. Și nu doar în farmacii, ci mai ales în unitățile sanitare – unde cadrele medicale au mare nevoie să fie protejați când întră în contact cu orice potențial pacient cu coronavirus – simptomacic sau nu.

În acest sens, postarea ministrului Virgil Popescu, de marți seară, este cu atât mai semnificativă. „Astăzi am purtat pentru prima dată o mască produsă în România! Știu că foarte mulți le așteptați, aveți nevoie de ele. Vor ajunge la voi, cât de curând! Vor ajunge și la medicii și personalul medical din prima linie”, a transmis, între altele, oficialul guvernamental.

În cursul zilei precedente, Popescu îl anunța pe șeful Guvernului, în plină ședință a Executivului, cum stau lucrurile în cazul producătorului din Maramureș. „Ieri a fost pusă în funcțiune prima linie de producție în Maramureș. Capacitatea de producție este de 150.000 de măști pe zi. Astăzi am vorbit din nou, după ședință, la Maramureș si au ajuns deja la o producție, în prima zi, de 110-120.000. Sunt convins că în câteva zile vor ajunge la producția normală. Mașinile din etapa a doua, cele două mașini care produc aceeași calitate de măști şi a treia mașină care produce măști pentru spitale vor veni exact aşa cum au spus, şi din 15 aprilie vom avea acolo producție de 500.000 de măști pe zi pentru populație şi 150.000 de măști pe zi pentru spitale”, declarase ministrul Energiei, la Palatul Victoria.

author avatar
Cristina Stefan
483 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dle Ministru Popescu ,am vazut imaginile din fabrica de la Orastie -DEPLORABILE !!,vro 20 de femei intr-o hala niste mese cu materiale si nimeni nu lucra !!,masca care o purtati Dle ministru nu-i din materialul de la Orasie ,acela era material pentru mastile chirurgicale bleo !.Pe cand masti in magazine pentru populatie ?-om trai si om mai vedea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger