AcasăNewsPRIMELE IMAGINI de la atentatul asupra ambsadei României din Afganistan

PRIMELE IMAGINI de la atentatul asupra ambsadei României din Afganistan

Jurnalistul Radu Tudor publică, pe blogul personal, primele imagini de la Kabul, acolo unde a avut loc un atentat asupra ambasadei României, în urma căruia un cetățean român a murit.

Tudor arată că atentatul s-a petrecut în două etape și nu a vizat neapărat România, ci întreaga zonă unde sunt cantonați străinii.

„O mențiune esențială: atentatul nu a vizat special Ambasada României ci toată zona Green Village din capitala Afganistanului. Acolo se află concentrate mai multe sedii ale unor reprezentanțe diplomatice dar și ale unor firme de securitate occidentale.

Atentatul s-a desfășurat în două etape:

  1. Explozia unei cisterne încărcate cu sute de litri de combustibil, ce avea atașată o bombă. Explozia a avut loc în apropierea zonei de acces spre Green Village și a provocat un crater de câțiva zeci de metri, morți și importante distrugeri.
  2. Atacul a fost continuat de 5 teroriști înarmați cu grenade și mitraliere. Asaltul a durat câteva ore. În acest sângeros schimb de focuri a murit și diplomatul roman, membru al misiunii de securitate diplomatică.

În imagini se văd clădirile distruse de explozie, mașinile atacate cu pistoale mitralieră și o vestă antiglonț plină de sânge, abandonată în timpul luptelor cu teroriștii”, scrie Tudor pe blogul personal.

Iată imaginile:

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
290 afisari

4 COMENTARII

  1. Bine acolo saptamanal mor cate 200-300 de oameni in urma atacurilor cu bomba dar nu sunt date la stiri. (Nu mai folositi atentat. A atenta inseamna a urmari ceva nedeterminat deci e impropriu. Atacul e deja efectuat.) Trebuia sa aratati groapa de la explozie are 6 m adancime si circumferinta de 50 m. Deci practic romanii au avut un mare noroc prima ca nu au murit diplomații si ambasadorul la bomba. A doua ca au rezistat atacului armat surpriza, semn ca militarii internationali au luptat cu darzenie in zona. De obicei atat rusii cat si americanii mureau sau erau mutilati in astfel de atacuri 70%.
    Solutii nu sunt decat sa le formezi mai repede o armata buna si sa te cari de acolo.

  2. Adica mureau 8 diplomati inte care si ambasadorul. Am inteles ca-s 12.La fel intre soldati.Americanii au patit ceva asemanator dar in Libia am impresia cand ambasadorul chiar a fost omorat.

  3. De atunci incoace toate ambasadele americane de pe pamant au fost recontruite sub forma de buncar.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger