AcasăNewsPRIMELE IMAGINI de la atentatul asupra ambsadei României din Afganistan

PRIMELE IMAGINI de la atentatul asupra ambsadei României din Afganistan

Jurnalistul Radu Tudor publică, pe blogul personal, primele imagini de la Kabul, acolo unde a avut loc un atentat asupra ambasadei României, în urma căruia un cetățean român a murit.

Tudor arată că atentatul s-a petrecut în două etape și nu a vizat neapărat România, ci întreaga zonă unde sunt cantonați străinii.

„O mențiune esențială: atentatul nu a vizat special Ambasada României ci toată zona Green Village din capitala Afganistanului. Acolo se află concentrate mai multe sedii ale unor reprezentanțe diplomatice dar și ale unor firme de securitate occidentale.

Atentatul s-a desfășurat în două etape:

  1. Explozia unei cisterne încărcate cu sute de litri de combustibil, ce avea atașată o bombă. Explozia a avut loc în apropierea zonei de acces spre Green Village și a provocat un crater de câțiva zeci de metri, morți și importante distrugeri.
  2. Atacul a fost continuat de 5 teroriști înarmați cu grenade și mitraliere. Asaltul a durat câteva ore. În acest sângeros schimb de focuri a murit și diplomatul roman, membru al misiunii de securitate diplomatică.

În imagini se văd clădirile distruse de explozie, mașinile atacate cu pistoale mitralieră și o vestă antiglonț plină de sânge, abandonată în timpul luptelor cu teroriștii”, scrie Tudor pe blogul personal.

Iată imaginile:

author avatar
Emanuela-Andreea Pană