AcasăNewsPrimele efecte ale cutremurului din Gorj: pereții blocurilor au crăpat la Târgu...

Primele efecte ale cutremurului din Gorj: pereții blocurilor au crăpat la Târgu Jiu / „Trăim în locuințe nesigure, dar nu avem ce face“ – VIDEO

cutremurPrimele efecte ale cutremurului din Gorj: pereții blocurilor au crăpat la Târgu Jiu / „Trăim în locuințe nesigure, dar nu avem ce face“ - VIDEO

Mai mulți locuitori din Târgu Jiu au postat imagini cu casa scărilor și holurile blocurilor unde locuiesc. Oamenii se tem că la un cutremur mai mare își vor pierde locuințele.

În municipiul Târgu Jiu, aflat la aproximativ 20 de kilometri de epicentrul cutremurului, seismul s-a resimțit puternic. Oamenii s-au speriat, iar unii au stat câteva ore în fața blocurilor.

Oamenii trăiesc cu spaimă din cauza cutremurului

Când au reintrat în apartamente au văzut primele efecte ale cutremurului.

“Dacă la un cutremur de magnitudinea 5,2, ni s-au crăpat pereții, vă dați seama că blocul o să cadă peste noi la un cutremur mai mare. Trăim în locuințe nesigure, suntem conștienți, dar nu avem ce face. Nu avem nicio putere, nu avem cui să cerem ajutor. Cine să ne consolideze nouă blocurile? Noi nu putem, nu avem bani așa că nu ne rămâne decât sa ne rugam”, au spus locatarii unuia dintre blocurile afectate de cutremur.

cutremur

“În atâția ani nimeni nu a mișcat un deget pentru siguranța noastră. Acum e prea târziu sa mai putem face ceva. Să ne ferească Dumnezeu de un cutremur ca În 77”, au spus îngrijorați oamenii.

Cutremurul a avut 5,2 grade

În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, Gorj, un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 13,2 kilometri, conform Institutului pentru Fizica Pământului.

Seismul a fost localizat la 102 km sud-vest de Sibiu, 107 km nord-vest de Craiova şi 137 km vest de Piteşti. Cutremurul a fost urmat de două replici de 2,4 pe scara Richter la o adâncime de 5 km și de 3.0 pe scara Richter la o adâncime de 15 km. Ambele replici au avut epicentrul în aceeași zonă seismică în Gorj, sat Dobrița.

Undele seismului produs în Oltenia au ajuns însă până în Bulgaria, Serbia și Ungaria.

author avatar
Andreea Vlad
604 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger