AcasăNewsPrimele declarații ale patronului firmei care făcea săpături în faţa internatului din...

Primele declarații ale patronului firmei care făcea săpături în faţa internatului din Odorheiu Secuiesc: „Nu ştiam…”

sursa foto: Facebook/Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc, unde s-a prăbușit un perete al clădirii internatului unui liceu, un băiat de 17 ani pierzându-și viața și alte trei fete fiind rănite, se află în atenția oamenilor legii, care fac cercetări.

Între timp, au apărut și prima declarație a patronului firmei care a făcut săpăturile în faţa internatului din Odorheiu Secuiesc.

Ce spune patronul firmei

„Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat”, a declarat Laszlo Sandor, patronul firmei care efectua săpături în faţa internatului, citat de antena3.ro.

Citiți și: Ce se va întâmpla cu elevii „rămaşi pe drumuri” după ce s-a prăbuşit internatul din Odorheiul Secuiesc

Tragedia de la Odorheiu Secuiesc: un mort şi trei răniţi! Dosar deschis pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă (VIDEO)

Un băiat în vârstă de 17 ani a murit și alte trei fete au fost rănite după ce un perete al clădirii internatului în care erau cazați s-a dărâmat, luni, peste ei. La fața locului a avut loc o adevărată desfășurare de forțe, în rândul salvatorilor, care au intervenit în ajutorul victimelor. În acest caz se fac cercetări. A fost deschis un dosar pentru vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Un tânăr a decedat și trei fete au fost rănite

„La data de 18 decembrie 2023, în jurul orei 16:10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Odorheiu Secuiesc au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că la internatul unui liceu din localitate s-ar fi prăbușit un perete, peste mai multe persoane.

Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că reprezentanții unei societăți comerciale ar fi executat, cu utilaje specifice, o lucrare de amenajare a terenului din jurul internatului.

Se pare că, din cauza vechimii clădirii și a stării de degradare, partea din mijloc a imobilului, de aproximativ 100 de metri pătrați, a colapsat și s-a prăbușit, moment în care ar fi surprins patru persoane, trei fete, două în vârstă de 16 ani și una în vârstă de 17 ani, și un băiat, în vârstă de 17 ani, toți rezidenți în clădire.

În urma activităților de excavare manuală a molozului, salvatorii aflați la fața locului au reușit extragerea în siguranță a celor două tinere în vârstă de 16 ani, iar ulterior a fost extrasă și cea de-a treia fată.

Aceasta era în stare de inconștiență și i-au fost aplicate manevre de resuscitare, ulterior fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

Ulterior, s-a reușit și scoaterea de sub dărâmături a tânărului de 17 ani.

Din nefericire, acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiindu-i declarat decesul.

În cauză, prim-procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc a dispus efectuarea cercetărilor, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă”, a transmis IPJ Harghita, marți, 19 decembrie, într-un comunicat de presă.

author avatar
Andrei Coman
790 afisari

4 COMENTARII

  1. Bai, cand auzi presa ca trebuia investit, de catre Statul roman, in proprietatea privata a bogatei Biserici catolice, mai ca ma oftic ca batranelele mele, sarace, de la sate nu au aceleasi privilegii !!!
    De deturnare de fonduri publice, au auzit ?

  2. Ce vă mira în țara asta… astăzi dimineață o liftiera a accepta 20 de persoane într-un lift la UMF Carol Davila și liftul a căzut în gol de la etajul 2 la un metru sub nivelul parterului…. Noroc ca nu au fost decese… a spus cineva ceva?dar o mare parte au traumatisme

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger