AcasăNewsPrimele constatari in cazul verificarilor marilor averi. ANAF: 18 persoane au de...

Primele constatari in cazul verificarilor marilor averi. ANAF: 18 persoane au de justificat sume de peste 20 milioane de lei

La cateva zile de cand reprezentantii Fiscului au anuntat ca au inceput verificarile intr-o prima transa a programului de verificare a persoanelor cu venituri mari care prezinta risc fiscal ridicat, avand in vizor 313 persoane, s-au anuntat primele concluzii.

Astfel, potrivit situatei pe intervale de risc fiscal transmise de ANAF pentru aceste 313 persoane selectate pentru verificari fiscale prealabile documentare (VFPD), rezultata in urma analizelor de risc efectuate in luna mai, s-a stabilit ca diferenta dintre alocarile de fonduri si veniturile declarate in aceeasi perioada nu concorda.

Astfel, ANAF anunta, intr-un comunicat, faptul ca 118 persoane fizice au de justificat intre 1 şi 5 milioane lei, 48 de persoane sume intre 5-10 milioane lei, 35 persoane 10-20 milioane lei, in timp ce alte 18 persoane fizice au de justificat sume ce depasesc 20 milioane lei.

Mai precis, Fiscul precizeaza ca persoanele fizice in cauza trebuie sa explice diferenta dintre alocarile de fonduri -cheltuieli, constituiri de depozite sau investitii dintr-o perioada, din care au fost scazute eventualele surse neimpozabile – si veniturile declarate in aceeasi perioada.

Va reamintim ca ANAF-ul a anuntat ca in aceasta prima transa cele mai multe persoane fizate de controale sunt din Ilfov -34-si Bucuresti -31, dar si din Suceava.

author avatar
eNational
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger