Cauta

Primele concluzii ale anchetei de la Ambulanta, in cazul Gyuri Pascu

Printre multiplele anchete si verificari care se fac, de ieri incoace, astfel incat responsabilii in materie sa se poata lamuri asupra circumstantelor in care a intervenit medicul de pe prima ambulanta care a raspuns la apelul in privinta lui Ioan Gyuri Pascu, s-au aflat si primele concluzii.

Alis Grasu, managerul Ambulantei Bucuresti-Ilfov (foto: b1.ro)

Este vorba despre constatarile Comisiei de Disciplina de la Ambulanta Bucuresti, care s-a sesizat in aceasta privinta si a si ajuns sa discute deja cu doctorita care l-a evaluat pe artist si care a considerat ca diagnosticul potrivit ar fi cel de „atac de panica”, iar tratamentul impus de starea de fapt constatata dupa evaluarea pacientului ar fi un calmant.

Asadar, s-au trasat primele concluzii de pe urma verifiacrilor facute in cazul de fata. S-a certificat faptul ca lui Gyuri Pascu nu i-a fost facut un EKG, pentru ca, potrivit directorului Ambulantei, mediciul nu a considerat ca se impune o electrocardiograma, avand in vedere ca „toti parametrii erau normali”. De altfel, sefa serviciului amintit a adaugat ca, la momentul la care a mers la caz, doctorita nu avea asupra ei echipamentul necesar pentru a face acest test, dar ca, daca ar fi considerat de cuviinta, ar fi putut cere sa ii fie adus de la masina. „Am constatat ca nu a avut cu dansa intregul echipament. (…) (Mi-a spus-n.r.) ca toti parametrii erau normali ca nu se impunea efectuarea unei electrocardiograme, ca nimic nu a pledat catre o afectiune cardiaca. Acestea sunt declaratiile medicului. Stia ca este diabetic”, a precizat Alis Grasu.

Totodata, din discutiile cu medicul de pe prima ambulanta care a mers la locuinta in care se afla actorul in varsta de 55 de ani, a rezultat faptul ca acesta i-ar fi propus pacientului sa mearga la spital, pentru alte investigatii, dar ca aceasta nu a fost de acord, motivand ca ar dori „sa i se faca ceva sa poata dormi”, din cate a adaugat sefa de la Ambulanta. In ciuda acestei relatari, nu exista un consimtamant scris al unei astfel de decizii.

La nivel de sanctiuni, Grasu a precizat ca medicul risca o scadere cu 10 procente a salariului pentur trei luni, avand in vedere ca este la prima abatere. Pana sa se ia o eventuala decizie de ordin punitiv, se asteapta rezultatele celorlalte investigatii demarate pe aceasta tema, inclusiv a celei de la nivelul Colegiului Medicilor.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version