AcasăNewsPrimele cazuri de infectare cu Omicron / Premierul Ciucă a convocat ședință...

Primele cazuri de infectare cu Omicron / Premierul Ciucă a convocat ședință de urgență la Palatul Victoria

nicolae ciucaPrimele cazuri de infectare cu Omicron / Premierul Ciucă a convocat ședință de urgență la Palatul Victoria

Omicron a ajuns și în România! După confirmarea primelor cazuri de infectare cu noua tulpină, autoritățile au intrat în alertă. Premierul Nicolae Ciucă a convocat ședință de urgență, duminică, la Guvern, cu specialiştii din sistemul sanitar pentru a stabili măsurile care trebuie luate în acest caz.

Întâlnirea cu principalii responsabili ai gestionării pandemiei este programată la ora 11.00, potrivit News.ro. Au fost convocaţi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Adriana Pistol.

„Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România”, a spus premierul potrivit unui comunicat de presă.

Românii infectați cu Omicron sunt asimptomatici

Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă seară, că primele două cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, pacienţi din Vaslui şi Braşov, asimptomatici, care s-au întors pe 30 noiembrie cu cursa specială din Africa de Sud.

„Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toţi. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome. Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur şi simplu. Nas înfundat, putină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune şi mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu ştiu ce o fi mâine.

Copilului o să îi facă test la 8 zile, la fel şi cumnatului meu cu care am călătorit. Şi el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau nu ştiu. Este posibil să fi luat din avion că acolo au fost mai mulţi cetățeni din Polonia, Spania, Polonia, Bulgaria, au fost cei de la rugby toată echipa. Dacă se răspândește aşa de rapid este posibil”, a declarat românca depistată cu tulpina Omicron la Antena 3.

Autorităţile mai au în lucru o suspiciune, unul dintre sportivii echipei de rugby din Baia Mare, confirmat cu coronavirus, dar la care secvenţierea nu a fost finalizată.

author avatar
Andreea Vlad
458 afisari

7 COMENTARII

  1. lumea parca a innebunit ( de fapt propaganda ) .ce ar fi fost atunci cand oamenii erau normali sa se anunte pe toate canalele ca au racit doi oameni la Tecuci ? ca la urma urmei ce are omicronul asta ?

  2. Terminati dracului cu EXTERMINAREA ŞI CU TIRANIA!
    Ați devenit NAZIŞTI 100%.
    PNL PSD USR UDMR aceeași MIZERIE!
    HUO FASCIŞTILOR!

  3. Ieri au fost depistați cinci români, din orașe diferite, cu CANCER. Să fie, de urgență, convocat Parlamentul și Președintele.

  4. !! Atentie !! – Diavolii austroloci de la Banca Raiffeisen incep experimentul scoaterii banilor cash ! Pas cu Pas – intai la ghisee , apoi si din bacomate . Intregul sistem bancar isi pregateste strategia pentru instaurarea Gulagului satanic 666 si vor actiona in functie de reactia romanilor la acest experiment ! Scoateti-va IMEDIAT toate depozitele si inchideti conturile indiferent de penalizarile contractuale pentru ca va puteti trezi cu banii blocati sau pierduti , mai ales in cazul declansarii unui razboi !

    adevarul ro/economie/bani/una-cele-mai-mari-banci-romania-renunta-complet-tranzactiile-numerar-scosi-banii-cont-document-1_61ac66b75163ec4271409318/index.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger