AcasăNewsPrimarul unei comune din Iasi, trimis in judecata pentru luare de mita...

Primarul unei comune din Iasi, trimis in judecata pentru luare de mita si trafic de influenta

Primarul comunei iesene Bals, Constantin Cibotaru, a fost trimis in judecata. Acesta este acuzat ca anul trecut a cerut 20.000 de euro de la reprezentantii unei firme pentru a-l ajuta sa obtina aprobarea concesionarii unui teren catre societatea in cauza.

Procurorii DNA Iasi au dispus trimiterea in judecata, in libertate, a primarului comunei Bals, Constantin Cibotaru, pentru luare de mita si trafic de influenta, scrie realitatea.net.

In 26 iunie 2013, primarul ar fi pretins 20.000 de euro de la reprezentantii unei societati comerciale carora le-ar fi promis ca va interveni pe langa membrii Consiliului Local al comunei Bals, precizand ca are influenta asupra acestora, si a-i determina sa aprobe concesionarea unui teren catre firma respectiva, arata procurorii DNA. Cibotaru a apelat la ajutorul unui intermediar, care a fost si denuntatorul in acest caz.

„In 26 iunie 2013, in cadrul unei intalniri avute cu denuntatorul, inculpatul i-a solicitat acestuia, in scopul mentionat anterior, sa transmita reprezentantilor societatii comerciale cererea sa de remitere a sumei de 20.000 de euro, din care 5.000 de euro, conform propunerii inculpatului, ar fi trebuit sa-i revina denuntatorului”, se precizeaza in comunicatul DNA.

Foto: realitatea.net

author avatar
Alina Costache
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger