AcasăNewsPrimarul Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru luare de mita. Edilul Capitalei,...

Primarul Sorin Oprescu, retinut de DNA pentru luare de mita. Edilul Capitalei, prins in flagrant in timp ce primea 25.000 de euro!

UPDATE: DNA efectueaza duminica perchezitii in 13 locatii, situate in Bucuresti si judetele Bacau, Calarasi si Ilfov, din care 3 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice implicate in Dosarul „Oprescu”. Inclusiv domiciliul primarului Oprescu este perchezitionat la acesta ora de procurori.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita. Sorin Oprescu a fost prins in flagrant, sambata noapte, in timp ce primea suma de 25.000 de euro de la patru denuntatori.

 

Primarul General al Capitalei urmeaza sa fie prezentat unei instante de judecata cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile. In ordonanta de retinere pentru 24 de ore se arata ca, „in cauza, exista date si indicii din care rezulta suspiciunea rezonabila care contureaza urmatoarea stare de fapt: in perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti”.

Oprescu lua 10% din valoarea contractelor atribuite

Procurorii care lucreaza la caz sustin ca Sorin Oprescu lua 10% din valoarea contractelor atribuite: „Astfel, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferența era remisa funcționarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru inculpatul Oprescu Sorin Mircea. Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucuresti facilitau caștigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentația de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, precum si pentru Primar”.

25.000 de euro dintr-un total de 60.000

La data de 05.09.2015, in baza unei intelegeri prealabile cu conducatorul unei instituții publice din subordinea sa si o persoana de incredere a primarului, inculpatul Oprescu Sorin Mircea a primit de la primul suma de 25.000 euro, din totalul de 60.000 euro pretinși de cei doi, de la un numar de patru denuntatori pentru edilul municipiului Bucuresti. In cauza, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii. Inculpatului Oprescu Sorin Mircea i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedura penala, urmand ca acesta sa fie prezentat, la data de 06 septembrie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In urma cu doar cateva zile, „National” avertiza ca procurorii DNA se afla pe urmele lui Sorin Oprescu

Sorin Oprescu, penetrat de sistem!

 

 

author avatar
Mihai Koblenko
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger