AcasăNewsPrimarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, trimisi in judecata

Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, trimisi in judecata

Robert Kalman Raduly

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie anunta trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a inculpatilor Robert Kalman Raduly, primar al municipiului Miercurea Ciuc, si Domokos Szoke, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc.

Robert Kalman Raduly

Cei doi sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni precum abuz in serviciu, conflict de interese sau instigare la fals material in inscrisuri oficiale.

Conform procurorilor DNA, „in perioada septembrie-octombrie 2014, in calitate de primar, inculpatul Raduly Robert-Kalman a aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.

In perioada 2007 – 2011, Raduly Robert-Kalman si Szoke Domokos, in calitate de primar, respectiv viceprimar, au aprobat efectuarea de plati nejustificate in favoarea S.C. Topo Service S.A. in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma.

Platile nejustificate s-au efectuat in baza unui contract incheiat intre primaria Miercurea Ciuc cu S.C. Topo Service S.A., in care s-a mentionat initial pretul de 640.904 lei, majorat la 961.304 lei prin act aditional.

Actele intocmite de S.C. Topo Service S.A., pentru care aceasta a primit sumele de bani mentionate in contractul si actul aditional intocmit, nu au avut ca rezultat deschiderea cartilor funciare ori realizarea unei evidente actualizate de cadastru si publicitate imobiliara la nivelul mun. Miercurea Ciuc, fiind prejudiciat bugetul local cu sumele de bani achitate pentru lucrari lipsite de valoare juridica si finalitate.

In cursul anului 2014, Szoke Domokos, viceprimar al municipiului Miercurea Ciuc, a determinat modificarea ilegala, in favoarea unui om de afaceri, a unui contract de inchiriere ce avea ca obiect inchirierea de catre o societate comerciala a unui spatiu comercial proprietate privata a administratiei locale Miercurea Ciuc, utilizat de societate ca punct de lucru.

La data de 22 iunie 2014, inculpatul Szoke Domokos a fost solicitat de persoana respectiva sa altereze continutul contractului de inchiriere, pentru a permite chiriasului sa subinchirieze parte din imobil, incalcandu-se astfel prevederile contractuale initiale, adoptate printr-o hotarare a Consiliului Local.

In acest sens, inculpatul a dat ordin unei subordonate din cadrul Compartimentului de evidenta a patrimoniului, concesionari si inchirieri, sa modifice ilegal paragraful care facea referire la interdictia subinchirierii, lucru pe care aceasta din urma l-a si facut.

Ulterior, la data de 02 iulie 2014, inculpatul Szoke Domokos, cu incalcarea atributiilor de serviciu si in mod nelegal, a aprobat doua contracte de subinchiriere incheiate de firma omului de afaceri cu doua societati comerciale.

In cursul anului 2011, inculpatul Szoke Domokos, in calitate de presedinte al Comisiei de evaluare a ofertelor depuse la o licitatie organizata de primaria Miercurea Ciuc pentru atribuirea unui contract de lucrari de amenajare zona verde, in valoare estimata de 1.320.170 lei, a acceptat si declarat castigatoare o oferta neconforma depusa de catre S.C. Garden Center Grup S.R.L. din Bucuresti, iar ulterior a semnat acte administrative pe baza carora au fost aprobate decontari ilegale in favoarea firmei, in temeiul unei documentatii neconforme realitatii care atesta lucrari pentru suprafata de teren de 100 de ori mai mare decat cea reala.

In perioada 2014 – 2015, inculpatii Raduly Robert-Kalman si Szoke Domokos au folosit cate un autoturism de serviciu, din dotarea primariei, pentru a se deplasa strict in interes personal, de la domiciliul lor din Miercurea Ciuc, in diferite locatii din tara.

Cheltuielile cu combustibilul, imputate Primariei Mun. Miercurea Ciuc, constituie prejudiciu material cauzat institutiei publice.

In cauza, a fost instituita masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Raduly Robert – Kalman si Szoke Domokos. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Harghita, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza”.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger