AcasăNewsPrimarul sectorului 1, in SUA. Intalniri importante

Primarul sectorului 1, in SUA. Intalniri importante

 

Dan Tudorache se afla pe taram american. Scopul vizitei sale dincolo de Ocean vizeaza o colaborare medicala romano-americana.

Mai multe detalii regasiti in comunicatul remis redactiei de Primaria sectorului 1:

„Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat, ieri, in Baltimore, Maryland, negocierile cu reprezentantii uneia dintre cele mai cunoscute institutii medicale din Statele Unite ale Americii – Spitalul „John Hopkins” – pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1. Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experienta profesionala (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul „John Hopkins”, precum si de colegii lor americani, la institutiile medicale din sector).

Colaborarea medicala romano-americana va fi axata pe doua specialitati de a caror imbunatatire calitativa Romania are mare nevoie: bolile cardiovasculare (principala cauza a deceselor in tara noastra) si tratamentul arsurilor. In acest sens, primarul Sectorului 1 a purtat discutii cu Dr. Salim Aziz, profesor de chirurgie cardiaca la Universitatea „George Washington”, medic cu o vasta experienta si pe zona clinica, si pe zona administrativa.

Primarul Sectorului 1 s-a intalnit si cu Todd Stottlemyer, director executiv al „Inova Personalized Health”, una dintre cele mai mari companii private din domeniul medical si unul dintre cei mai mari contribuitori la bugetul local al Capitalei S.U.A., Washington. Pe tot teritoriul Statelor Unite, „Inova” detine 100 de unitati spitalicesti la care lucreaza peste 10.000 de angajati.

„Vom folosi experienta celor de la Inova in proiectul nostru de construire a spitalului de urgenta Sf. Vasile cel Mare. De aceea, am discutat cu dl. Stottlemyer aspecte ce tin modul de organizare al unei unitati spitalicesti, atat din punct de vedere arhitectural, cat si functional, toate vizand asigurarea unui act medical de calitate, in conditii optime pentru pacienti si pentru medici. Ne-am angajat sa continuam contactele si sa punem bazele unei cooperari permanente”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.”

author avatar
Andrei Coman
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger