AcasăNewsPrimarul Pitestiului, eliberat din arest

Primarul Pitestiului, eliberat din arest

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis, vineri dupa-amiaza, eliberarea din arest a lui Tudor Pendiuc, primarul suspendat al Pitestiului.

Pendiuc se afla in arest preventiv din decembrie anul trecut, dar magistratii au decis, acum, sa-l elibereze sub control judiciar.

Pendiuc s-a aflat in arest la domiciliu la sfarsitul anului trecut, dar procurorii l-au acuzat ca a incalcat obligatiile si a intrat in legatura cu una dintre persoanele implicate in dosar.

In decembrie anul trecut, magistratii de la Tribunalul Bucuresti au admis solicitarea procurorilor si au decis arestarea lui Pendiuc.

Primarul suspendat al Pitestiului a stat opt luni in arest preventiv in dosarul in care este acuzat de luare de mita si de abuz in serviciu, in forma continuata, cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii sustineau, la vremea respectiva, ca, prin actiunile sale, Pendiuc a prejudiciat bugetul Primariei Municipiului Pitesti cu peste 6,3 milioane de euro. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata si Emanuela Pendiuc, acuzata de complicitate la luare de mita si spalare de bani, Ion Constantin, consilierul lui Pendiuc, sau Emilian Nechita, director in cadrul Primariei Pitesti.

author avatar
Cristi Ionita
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger