AcasăNewsPrimarul orasului Navodari, arestat pentru 30 de zile

Primarul orasului Navodari, arestat pentru 30 de zile

sursa foto: timetv.ro

Nicolae Matei, primarul orasului Navodari, a fost arestat pentru 30 de zile.

sursa foto: timetv.ro

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, miercuri, arestarea pentru 30 de zile a primarului orasului Navodari, Nicolae Matei. Acesta este acuzat de catre procurorii DNA de fapte de coruptie.

ICCJ a admis contestatia depusa de procurorii DNA. Initial, Curtea de Apel Constanta respinsese propunerea procurorilor de arestare preventiva. Decizia ICCJ este definitiva, magistratii fiind de acord ca Isidor Gurgu, un alt inculpat din dosar, poate fi cercetat sub control judiciar.

Conform Romania TV, procurorii DNA sustin ca primarul orasului Navodari a incalcat mai multe dispozitii legale si a procedat la reconstituirea dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri situate pe malul Marii Negre.

Prin actiunile sale, Nicolae Matei a prejudiciat statul cu aproape 100 de milioane de lei. In plus, primarul orasului Navodari este acuzat de administrarea in mod defectuos a patrimoniului orasului.

Concret, Nicolae Matei a vandut la pret derizoriu trei terenuri catre firma SC Dormarbib Group, reprezentata de Isidor Gurgu. Prin aceasta actiune, Nicolae Matei a prejudiciat Primaria Navodari cu peste 1,8 milioane de lei.

Gurgu stia ca cele trei terenuri provin din savarsirea unei infractiuni comise de primarul Nicolae Matei astfel ca reprezentantul SC Dormarbib Group este acuzat de spalare de bani si complicitate la tentativa la abuz in serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger