AcasăNewsNicușor Dan, învins în sondajul comandat chiar de el! Cine apare ca...

Nicușor Dan, învins în sondajul comandat chiar de el! Cine apare ca favorit în intenția de vot la Capitală

sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, care e decis să candideze la alegerile locale din acest an cu speranța că va obține un nou mandat, a comandat un sondaj de opinie, pe București. Cel mai probabil a vrut să vadă cum stă înaintea cursei pentru un al doilea mandat în fotoliul de primar general al Bucureștilor.

Rezultatele sondajului au fost făcute publice luni, 11 martie, chiar de către Nicușor Dan.

În acest sondaj, realizat în perioada 2-9 martie, favoritul pentru Primăria Capitalei apare ca fiind Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5. Pe ce loc apare Nicușor Dan?

Conform rezultatelor sondajului, primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, din partea PPUSL, ar obține 40,4% pentru funcția de primar general, în timp ce Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită, s-ar clasa pe locul 2, cu 39,3%.

Pe locul trei apare Sebastian Burduja, din partea Alianței PSD-PNL, care ar obține 16%. Urmează Diana Şoşoacă, din partea SOS, cu 2,4%, și Mihai Enache, din partea AUR, care ar primi 1%.

sursa foto: Facebook/Nicuşor Dan

Nu au fost puțini cei care au remarcat faptul că fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, nu apare printre candidații măsurați în acest sondaj. Și anume că numele social-democratei care a declarat că ar vrea să candideze la Primăria Generală nu apare în sondaj.

Câți respondenți consideră că Bucureştiul se îndreaptă într-o direcție bună

La întrebarea dacă Bucureştiul se îndreaptă, în momentul de față, într-o direcţie bună sau greșită, 48,2% au răspuns că sunt de părere că orașul se îndreaptă într-o direcţie bună, iar 47,5% într-o direcţie greşită.

sursa foto: Facebook/Nicuşor Dan

În privinţa votului pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, sondajul arată că PSD ar primi 30,7%, Alianţa Dreapta Unită (formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei) – 27,2%, PNL – 17,5%

sursa foto: Facebook/Nicuşor Dan

La alegerile europarlamentare, Alianţa PSD-PNL ar primi – conform rezultatelor sondajului – 45,7%, în timp ce Alianţa Dreapta Unită ar fi votată de 26,3% dintre respondenţi, iar AUR ar primi 6,4%.

Sondajul a fost realizat de Verifield, iar datele au fost culese în perioada 2-9 martie 2024, metoda de cercetare fiind: interviu prin intermediul chestionarului. Datele au fost culese prin metoda interviurilor telefonice. Eroarea maximă admisă este de ± 3,27%, la un grad de încredere de 95%.

 

author avatar
Andrei Coman
984 afisari

5 COMENTARII

  1. O sa vedem. Stiu ca asta merita multi din București o firea sau piedone. Un fel de mutație covid

  2. SA VOTEZI PSD-PNL 42%DUPA DISTRUGEREA TARII EU POT SA ZIC CA VOTEAZA SECURISTII ,COMUNISTII ,TURNAORII ,INFOR.ATORII ,LA CÂȚI AU FOST LA 3 ROMANI UN SECURIST ,LA 5 ROMANI UN TURNATOR ,ACTIVISTI PCR ,EI SANT CU PARTIDUL COMUNIST ,9 MILIOANE AU PLECAT SI AU RAMAS EI .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger