AcasăNewsPrimarul Mutu, după cazul falsei alerte la 112: ''Trebuie să modificăm legislația''....

Primarul Mutu, după cazul falsei alerte la 112: ”Trebuie să modificăm legislația”. Trei propuneri

Pe lângă o serie de precizări cu referire la intervenţia concretă în cazul alertei false la 112, şi a gestului făcut de adolescenta de 16 ani, care a pus în alertă autorităţile şi locuitori ai sectorului 6, care, până s-au lămurit că e vorba de un apel fără temei, au încercat să dea de urma fetei, primarul sectorului 6 are câteva propuneri pentru modificarea legislaţiei în vigoare.

Cazul fetei din Constanţa, aflată în Capitală, undeva în Drumul Taberei, a ales să facă un gest reprobabil, aparent pentru că s-ar fi supărat pe iubit, l-a făcut pe edilul Gabriel Mutu să transmită, sâmbătă după-amiază, un mesaj pe Facebook, din care reiese că s-ar fi localizat ”aproape imediat perimetrul cu blocul în care se afla și se află și la această oră minora”, dar şi că locuitorii din zonă nu au fost indiferenţi la această situaţie, ci au încercat să dea o mână de ajutor oamenilor legii. Totodată, social-democratul pune accent şi pe ce schimbări s-ar putea face, la nivel legislativ.

Redăm în cele ce urmează, integral, postarea edilului Mutu:

”Referitor la cazul minorei din Sectorul 6, care a sunat la 112

Incidentul din sectorul nostru a fost unul care s-a terminat cu bine.
Mulțumesc poliției naționale, poliției locale, dar, mai ales, doresc să le mulțumesc locuitorilor din zonă, care s-au mobilizat imediat.
După apelul la 112, în care o minoră anunța că a fost sechestrată într-un apartament din Drumul Taberei, conform detaliilor publicate, am localizat aproape imediat perimetrul cu blocul în care se afla și se află și la această oră minora.
Am fost în permanentă legatură cu echipele implicate la nivelul primăriei și cu comandantul poliției din sector.
Eu cred că cel mai important, după această experiență este să realizăm că ne putem baza pe oamenii din comunitate și pe polițiștii locali, care și-au dat tot interesul să ajute și să o găsească.
Minora nu are domiciliul în București, locuiește aici cu concubinul ei și nu dorește să se întoarcă acasă. Apelul s-a dovedit a fi o răzbunare, în urma unei dispute cu partenerul.
Ce putem face mai departe?
Trebuie să modificăm legislația în vigoare, astfel încât termenul de acțiune să se reducă substanțial. Putem face asta, de exemplu, prin:
1. Încă de la primul apel la 112, să existe posibilitatea localizării apelului, fără altă formalitate;
2. Dotarea sistemului 112 cu echipamente performante, care sa aibă capacitatea de localizare în timp real;
3. Poliția locală să intre, în astfel de cazuri, sub comanda coordonatorului la nivel local al poliției naționale pt a ajuta echipajele din teren.
Încă o dată, comunitatea Sectorului 6 se dovedește a fi una unită și implicată! Felicitări tuturor!”

606 afisari

1 COMENTARIU

  1. Si amenzi mai mari pentru astfel de jigodii.Nu 500 Ron, 5000. Atunci sa vedem daca le mai arde de glume proaste sau razbunari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger