AcasăNewsPrimarul municipiului Pitesti si fiica acestuia, retinuti de procurorii DNA

Primarul municipiului Pitesti si fiica acestuia, retinuti de procurorii DNA

Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti, si Elena Pendiuc, fiica primarului, sunt acuzati de comiterea mai multor infractiuni economice.

Tudor Pendiuc este acuzat de luare de mita si de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. De asemenea, primarul municipiului Pitesti este acuzat ca a comis infractiunile in forma continuata.

Elena Pendiuc este acuzata de complicitate la luare de mita si de spalare de bani.

Cei doi au fost retinuti pentru cate 24 de ore de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Alaturi de cei doi au mai fost retinuti Valentin Visoiu, acuzat de dare de mita si spalare de bani, Serban Barbu, acuzat de complicitate la dare de mita si la spalare de bani, si Constantin Scarlat si Gheorghe Vasai, ambii acuzati de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave.

Tudor Pendiuc este acuzat ca a incasat o mita de un milion de euro pentru a favoriza doua societati private in obtinerea unui contract de inlocuire a parcului auto pentru transportul in comun cu 80 de autobuze noi.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au anuntat ca, prin contractul respectiv, bugetul local a fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro.

author avatar
Cristi Ionita
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger