AcasăNewsPrimarul municipiului Pitesti, acuzat de luare de mita

Primarul municipiului Pitesti, acuzat de luare de mita

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, joi dimineata, perchezitii de amploare la sediul Primariei municipiului Pitesti, dar si la sediile unor societati comerciale sau la domiciliile unor persoane fizice din Pitesti si Bucuresti.

Mai multi angajati ai statului si afaceristi sunt acuzati de comiterea unor infractiuni economice. Personajul principal al dosarului este nimeni altul decat Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitesti.

Pendiuc este acuzat de abuz in serviciu si luare de mita. Din primele informatii se pare ca Pendiuc a incasat in jur de un milion de euro de la afaceristul Valentin Visoiu, cel mai bogat om din Pitesti si partener de afaceri cu Radu Pricop, ginerele presedintelui Traian Basescu.

In schimbul banilor respectivi, Pendiuc trebuia sa-i faciliteze lui Visoiu obtinerea unui contract pentru achizitionarea a 80 de autobuze.

Procurorii DNA sustin ca, de fapt, Visoiu a fost doar un intermediar al afacerii, neavand in posesie cele 80 de autobuze, astfel ca afaceristul a obtinut un profit considerabil.

Printre altele, Visoiu i-a oferit lui Pendiuc, drept mita, un apartament de lux intr-un complex rezidential din Capitala.

author avatar
Cristi Ionita
357 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger