Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Primarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

Primarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

Autor:

S-a învâmplat în Săveni, orașul din județul Botoșani, unde primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a ajuns la spital după ce a fost lovit de infarct. Pentru că, în acel moment, „în spital nu se afla niciun medic – toți se aflau în vacanță, așa că primarul a fost consultat de cadrele medicale medii (asistente), susține primarul Săveniului, Relu Târzioru.

 

65835450 2229216013814413 3669086889052209152 n 534x500 Primarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

Primarul decedat (Sursa foto: Facebook)

La Săveni funcționează o Secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, iar personalul medical angajat este în număr evident insuficient față de nevoile reale ale comunității.

Unitatea medicală din Săveni este Secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar primarul a ajuns acolo în urma unui infarct. În urma investigaţiilor medicale precare din cauza lipsei cadrelor specializate, care erau, aflăm, în concediu, bolnavul a decis să plece, probabil pentru a ajunge la Botoșani, la Spitalul Județean. Abia ieșit din clădire, bărbatul s-a prăbuşit din picioare pe treptele fostului spital orăşenesc.

Ulterior a fost solicitat ajutorul Serviciului Județean de Ambulanță, care a trimis un echipaj cu un medic și o ambulanță SMURD-TIM, din Botoșani, dar aceasta a ajuns prea târziu, parcurgând un drum de 40 de minute, pentru ca primarul din Vorniceni să mai fie salvat.

Primarul din Săveni a declarat: „Din punctul meu de vedere e o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenţei unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei [20 000 lei actuali] salariu de la Botoşani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Pur şi simplu au dat concedii la medici şi au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie oricine, putea să fie un copil”.

În contradictoriu cu cele prezentate până acum, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani susţin că primarul a fost văzut de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia unilaterală de a părăsi spitalul.

Cadrele medicale au luptat mai bine de o oră pentru a-i reporni inima acestuia, fiindu-i administrate 12 fiole de adrenalină şi nu mai puţin de şase şocuri electrice. Din păcate, fără rezultat.

POZA CU PRIMAR 720x428 Primarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

44946566 1892268594188947 4170520528404086784 n 410x500 Primarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

Surse video: monitorulbt.ro.


1 Comentariu la Primarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

  1. gianina

    din nou constatam cu stupoare ca elicopterul smurd vine la cine dracu vrea asa a murit si un coleg la dorohoi dar pentru un batran la 70 de ani ..elicopterul prezent ..in puscarie cu toti dumnezeu sa-l odihneaca


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 15-10-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!