AcasăNewsPrimarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

Primarul mort „pe treptele spitalului”. Ce păzeau medicii din Botoșani

S-a învâmplat în Săveni, orașul din județul Botoșani, unde primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a ajuns la spital după ce a fost lovit de infarct. Pentru că, în acel moment, „în spital nu se afla niciun medic – toți se aflau în vacanță, așa că primarul a fost consultat de cadrele medicale medii (asistente), susține primarul Săveniului, Relu Târzioru.

Primarul decedat (Sursa foto: Facebook)

La Săveni funcționează o Secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani, iar personalul medical angajat este în număr evident insuficient față de nevoile reale ale comunității.

Unitatea medicală din Săveni este Secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar primarul a ajuns acolo în urma unui infarct. În urma investigaţiilor medicale precare din cauza lipsei cadrelor specializate, care erau, aflăm, în concediu, bolnavul a decis să plece, probabil pentru a ajunge la Botoșani, la Spitalul Județean. Abia ieșit din clădire, bărbatul s-a prăbuşit din picioare pe treptele fostului spital orăşenesc.

Ulterior a fost solicitat ajutorul Serviciului Județean de Ambulanță, care a trimis un echipaj cu un medic și o ambulanță SMURD-TIM, din Botoșani, dar aceasta a ajuns prea târziu, parcurgând un drum de 40 de minute, pentru ca primarul din Vorniceni să mai fie salvat.

Primarul din Săveni a declarat: „Din punctul meu de vedere e o dramă, pentru că mor oameni din cauza incompetenţei unor factori de decizii care nu iau decizia de a transfera un medic care ia 200 de milioane lei [20 000 lei actuali] salariu de la Botoşani ca să facă o gardă la Săveni, un spital care este în subordinea Consiliului Judeţean şi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani. Pur şi simplu au dat concedii la medici şi au închis spitalul. Cineva trebuie să răspundă pentru asta. Întâmplarea face că a murit un primar, dar putea să fie oricine, putea să fie un copil”.

În contradictoriu cu cele prezentate până acum, reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani susţin că primarul a fost văzut de un medic, însă alesul local ar fi luat decizia unilaterală de a părăsi spitalul.

Cadrele medicale au luptat mai bine de o oră pentru a-i reporni inima acestuia, fiindu-i administrate 12 fiole de adrenalină şi nu mai puţin de şase şocuri electrice. Din păcate, fără rezultat.

Surse video: monitorulbt.ro.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
507 afisari

1 COMENTARIU

  1. din nou constatam cu stupoare ca elicopterul smurd vine la cine dracu vrea asa a murit si un coleg la dorohoi dar pentru un batran la 70 de ani ..elicopterul prezent ..in puscarie cu toti dumnezeu sa-l odihneaca

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger