AcasăNewsPrimarul Liviu Negoita a demarat reabilitarea gratuita a blocurilor din Sectorul 3...

Primarul Liviu Negoita a demarat reabilitarea gratuita a blocurilor din Sectorul 3

Harta realizarilor primarului Liviu Negoita

Harta realizarilor primarului Liviu Negoita

Primaria Sectorului 3 va suporta integral reabilitarea termica a blocurilor, preluand inclusiv cota de 50% care revenea Ministerului Dezvoltarii Regionalale si Turismului.

In ciuda  faptului ca liberalii si pesedistii au incercat sa blocheze proiectul  pentru a-l pune intr-o lumina proasta pe primarul Liviu Negoita, Consiliului Local al Sectorului 3 a adoptat  totusi  hotararea prin care primaria a preluat integral cheltuielile aferente lucrarilor de interventie care au drept scop cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte.

Reabilitarea strazilor Eugeniu Carada si Smardan din Centrul Istoric a fost finantata integral de Primaria Sectorului 3

Mai mult, pana in primavara lui 2012, 954 de blocuri de locuinte (62. 846 de apartamente)  au fost cuprinse in programul local multianual de reabilitare termica, in urma depunerii de solicitari si a semnarii contractelor de mandat, conform reglementarilor in vigoare.

Modernizarea Pasajului Latin a fost una dintre prioritatile Primariei Sectorului 3

In prezent, Primaria Sectorului 3 are deja in lucru 89 de blocuri. In cazul in care proprietarii si-au reabilitat termic locuintele pe cheltuiala lor, Primaria Sectorului 3, la propunerea lui Liviu Negoita, a decis sa-i scuteasca de la plata impozitului pe o perioada de sapte ani.

Toate strazile au fost asfaltate si racordate la utilitati

Bulevardul Nicolae Grigorescu, parcari si spatii verzi intretinute de Primaria Sectorului 3

In comparatie cu alte zone ale Bucurestiului, in sectorul 3 nu mai exista nicio strada de pamant si nicio strada neracordata la utilitati. Atunci cand si-a inceput mandatul, primarul Liviu Negoita a preluat 200 de strazi de pamant, fara apa, fara canalizare, fara asfalt.

Pe locul garajelor de alta data, Primaria Sectorului 3 a amenajat o parcare, redand astfel terenul ocupat ilegal domeniului public

Acum, toate strazile  au fost dotate cu  utilitati necesare unei vieti decente.  Tot in mandatul primarului sectorului 3 a fost reabilitat integral Cartierul Olimpia – canal, apa, asfalt, pe toate cele 40 de strazi.

Aici s-au construit si doua colectoare zonale care deservesc cele 40 de strazi cuprinse in arealul precizat.

Primarul Liviu Negoita a creat un club pentru pensionari

De asemenea, cartierul 23 August, cu 93 de strazi, a fost reabilitat in totalitate.

La Centrul ”Casa Max”, 83 de persoane adulte beneficiaza de ingrijire zilnica

Din 2004 pana in prezent, 30% din bugetul local  a fost orientat catre realizarea de noi obiective de investitii in infrastructura locala (393 de strazi modernizate), pentru alimentarea cu apa (170 de strazi) si introducerea de retele de canalizare (198 de strazi), pentru reparatii ale sistemului rutier (1.524 de strazi, incluzand si cele 790 de alei dintre blocuri) si pentru construirea a trei blocuri de opt etaje.

Liviu Negoita, un primar care tine cont de parerile oamenilor

Un alt proiect de exceptie, finalizat de Primaria Sectorului 3 in mandatul lui Liviu Negoita, este reabilitarea strazilor Eugeniu Carada si Smardan din Centrul Istoric, lucrare finantata integral din fonduri proprii ale primariei.

125.000 de locuri de parcare de resedinta

In perioada 2004 – 2012 Primaria Sectorului 3 a construit 125.000 de locuri de parcare de resedinta pe un numar de 1089 de amplasamente. Pe langa parcarile de resedinta, au fost finalizate doua parcari supratrane – prima pe strada Racari (Sos. Mihai Bravu-Calea Vitan), cu o suprafata de 2.500 mp si o capacitate de 199 de locuri,  iar cea de-a doua pe strada Rotunda, cu o capacitate de 190 de locuri. Totodata, Primaria sectorului 3 are in proiect  trei parcari supraetajate pe strada Campia Libertatii  (suprafata de 6.445 mp si capacitate de 255 de locuri), Strada Sf. Vineri (capacitate de170 locuri) si Bulevardul Decebal  (capacitate de 159 locuri).

Un sprijin real pentru comunitate

Peste 900 de blocuri au intrat deja in programul de reabilitare termica al Primariei Sectorului 3

In cei opt ani de mandat, Liviu Negoita si-a propus sa faca administratie pentru oameni si in folosul acestora. In consecinta, primaria pe care o conduce s-a transformat intr-un partener real al pensionarilor, tinerilor si familiilor aflate in dificultate. Astfel, atunci cand vine vorba de protectie sociala, Liviu Negoita s-a bazat tot timpul pe solidaritatea oamenilor si pe sfaturile profesionistilor in domeniu. In timp, edilul sectorului 3 a creat o infrastructura social-administrativa ce insumeaza 55 de centre si institutii administrate de primarie. Printre persoanele care beneficiaza de prestatii sociale se numara 3.500 de veterani de razboi,  29.441 de persoane cu dizabilitati, peste 200.000 de adulti si copii.  Special pentru aceste persoane, Primaria Sectorului 3 dispune de 26 de imobile nou construite care deservesc nevoile de protectie sociala a copiilor si batranilor, 11 centre destinate protectiei persoanelor adulte, un centru de zi pentru copii destinat serviciilor de prevenire, 38 de centre pentru ingrijire, plasament si servicii, destinate copiilor si tinerilor, dintre care 10 apartamente de tip familial si 10 apartamente de integrare socio-profesionala etc.

Prioritatile viitorului mandat

Pe langa anveloparea blocurilor, primarul sectorului 3, Liviu Negoita, intentioneaza ca, in anii urmatori, sa reabiliteze termic toate unitatile de invatamant preuniversitar. In plus, edilul si-a propus sa restaureze cladirea Scolii nr. 80, care este monument istoric. Totodata,  printre prioritatile lui Liviu Negoita se numara  demararea lucrarilor pentru complexul de locuinte din Splaiul Unirii (circa 360 apartamente) si construirea, in parteneriat public – privat,  a trei piete moderne.

author avatar
eNational
1.637 afisari

2 COMENTARII

  1. vad ca sau scris lucruri frumoase despre negoita ,dar nu vad si faptele urite care le-a facut negoita asta inseamna ca esti impartial ,eu spun doar atit ca liviu negoita baga mina in buzunarul cetateanului din sec 3 si pot face dovada cu documente ,a desfintat o piata intersectia 1 decembrie cu liviu rebreanu teren viran si cresc balarii de peste 4 ani ,parcul din spatele policlinicii titan a fost distrus sau taiat sute de arbori si au rasarit vile impunatoare ,cetateanul stie acest lucru si nu cred ca liviu negoita va mai iesi primar

  2. Citeam astazi un articol despre primarul nostru, Liviu Negoita, cetatean onest care peste noapte a ajuns sa aibe un palat in Italia de 2 milioane de euro.
    Distinsule, respectabile si corectule domn Liviu Negoita am si eu o intrebare pentru dumneavostra care este implicit si pentru mine si pe care am sa o adresez in cadrul acestui mail.
    In cat timp un primar al sect 3 poate face in mod corect 2 milioane de euro? Nu de alta dar un om corect nu viseaza sa castige intr-o viata intreaga banii acestia.
    Livache ai platit vila din Italia cu banii romanilor. De asta suntem noi in criza.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger