AcasăNewsPrimarul George Scripcaru, in malaxorul DNA

Primarul George Scripcaru, in malaxorul DNA

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a fost luat ieri, pe sus, de DNA, fiind suspect intr-un dosar de abuz in serviciu, pentru ca ar fi facut demersuri de favorizare a unui firme pe piata energiei prin devalizarea SC CET SA Brasov.

Primarul Brasovului, George Scripcaru, este anchetat pentru un prejudiciu de peste un milion de euro

Procurorii DNA au efectuat, ieri, perchezitii la Primaria Brasov, la biroul utilizat de George Scripcaru, cel al sefului Serviciului Investitii si al directorului executiv adjunct al Directiei Tehnice, precum si la domiciliul edilului si a altor presoane, sediile mai multor firme, printre care si la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL, punctul de lucru al SC Delcar SRL, la sediile SC Bepco SRL, la SC Transformer Energy Supply SRL, sediul Tetkron, punctul de lucru al SC Iporo SRL.

Devalizare cu aprobare de la primar

DNA face cercetari cu privire la abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare-cumparare sau prestari servicii de catre SC CET SA Brasov sau SC Tetkron SRL, societati detinute de UAT Municipiul Brasov cu SC Bepco SRL Ghimbav, controlata de Simina Costan, Calin Filimon Costan si Mihai David (fost director Hidroelectrica SA). Procurorii sustin ca prin acestea s-ar fi urmarit devalizarea celor doua societati si scoaterea lor de pe piata energiei in favoarea Bepco, producand un prejudiciu de peste un milion de euro in patrimoniu bugetului local. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2010-2011, in scopul obtinerii de foloase necuvenite de catre Bepco, in baza unor intelegeri prealabile intre reprezentantii firmei private, primarul Brasovului ar fi determinat AGA CET SA si persoane din conducerea societatii sa incheie contracte de vanzare-cumparare avand ca obiect energie termica sau active subevaluate sau sa cedeze cu titlu gratuit active apartinand CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul acesteia. In acest scop s-a incheiat un contract pe 15 ani pentru vanzarea-cumpararea de energie termica livrata din centralele electrice de cogenerare in vederea furnizarii acesteia consumatorilor de energie termica racordati la CET Brasov. Practic, s-a ajuns ca CET Brasov sa cumpere energie termica de la producator privat care foloseste bunurile sale in mod gratuit.

 

author avatar
Andrei Coman
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger