AcasăNewsPrimarul din Nehoiu, arestat preventiv

Primarul din Nehoiu, arestat preventiv

sursa foto: atacdebuzau.ro

Florentin Lungu, primarul orasului Nehoiu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

sursa foto: atacdebuzau.ro

Magistratii de la Judecatoria Ploiesti au admis cererea procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti pentru arestarea preventiva a lui Florentin Lungu.

Primarul din Nehoiu este acuzat de conflict de interese si abuz in serviciu intr-un dosar in care procurorii sustin ca Florentin Lungu, in calitate de primar, a dispus plata prioritara a unor sume de bani catre o societate comerciala condusa chiar de el.

Mai intai, Lungu  a dispus plata prioritara a sumei de 273.735 lei catre o societate comerciala al carei asociat unic era el insusi, plata fiind dispusa in baza unui contract de achizitie publica de lucrari incheiat cu Primaria Orasului Nehoiu in anul 2008, contract incheiat pentru efectuarea de lucrari de reparatii la Policlinica oraseneasca.

Apoi, Florentin Lungu, in calitate de primar al orasului Nehoiu, a semnat personal un contract incheiat intre Primaria Orasului Nehoiu si o societate comerciala reprezentata de o femeie in calitate de administrator, avand ca obiect executarea, finalizarea si intretinerea unei lucrari de reabilitare a Policlinicii orasenesti, in valoare totala de 72.550 lei. Cu ocazia cercetarilor efectuate s-a stabilit ca femeia care administra firma figura, inca din anul 2010, ca angajat, la societatea comerciala la care inculpatul era asociat unic.

Decizia arestului preventiv nu este definitiva, ea putand fi contestata in 48 de ore.

author avatar
Cristi Ionita
225 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger