AcasăNewsPrimarul din Miercurea Ciuc confunda Romania cu tara lui Gingis Han

Primarul din Miercurea Ciuc confunda Romania cu tara lui Gingis Han

Robert Kalman Raduly

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, pune mot scandalului referitor la arborarea steagului secuiesc pe institutii romanesti conduse de maghiari.

Raduly Robert da dovada de cel mai condamnabil si josnic sovinism

Dialogul acid starnit intre Budapesta si Bucuresti de arborarea unui drapel strain pe primariile conduse de etnici maghiari (dialog in care ambasadorul Ungariei si-a permis sa sustina public modificarea art. 1 din Constitutia Romaniei si autonomia teritoriala) a dat aripi imaginatiei primarului din Miercurea Ciuc, Raduly Robert.

Un urias steag secuiesc a fost arborat la Miercurea Ciuc

Care nu numai ca a arborat ditamai steagul secuiesc in centrul urbei, dar a si decretat ca limba maghiara ”este obligatorie” in orasul administrat de el: ”Cunoasterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie, ci obligatorie in Miercurea Ciuc, incepand de la prefect, corespondentii televiziunilor si radiourilor romanesti, toata lumea care traieste din impozitele secuilor trebuie sa ne cunoasca limba, limba noastra materna”. Luat de val nationalismului desantat, Raduly uita probabil ca a incasat recent, pe 23 ianuarie, o amenda pentru discriminare, dupa ce a conditionat ocuparea postului de arhitect-sef al orasului de cunoasterea limbii maghiare. Informat de deraierea edilului, prefectul judetului, Jean-Adrian Andrei, i-a amintit acestui secui de serviciu, in maghiara, ca sa priceapa, ca trebuie sa respecte legile si Constitutia Romaniei, asa cum de altfel a si jurat sa o faca atunci cand a fost inscaunat primar. Si mai iritat de ”obraznicia fara margini” a distinsului domn primar, ministrul Apararii, Mircea Dusa, a comparat iesirea lui Raduly cu ”discursurile auzite pe vremea lui Hitler” si a anuntat ca va merge personal in Miercurea Ciuc pentru a se convinge daca ”mai are dreptul” sa vorbeasca limba romana. Limba in care a si cerut luarea unor ”masuri foarte dure, nu doar sanctiuni” impotriva primarului dus cu pluta nationalismului sovin.

[poll id=”458″]

author avatar
Simona Badulescu
721 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger