AcasăNewsPrimarul din Izvoarele-Giurgiu, retinut de ziua lui

Primarul din Izvoarele-Giurgiu, retinut de ziua lui

Alin Stanciu si-a petrecut ziua de nastere in arestul Politiei

Primarul comunei Izvoarele – Giurgiu, Alin Banica Stanciu, a fost retinut ieri de DNA, pentru trafic de influenta. In loc sa petreaca fastuos ca in fiecare an, Alin Stanciu fiind nascut pe 25 septembrie, edilul a fost incatusat pentru a fi prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Alin Stanciu si-a petrecut ziua de nastere in arestul Politiei

Alin Stanciu (PNL) este urmarit penal pentru trafic de influenta in favoarea societatii Avicola Crevedia, fapta care ar fi fost savarsita in vara anului 2013. In acelasi dosar este urmarit penal si Emile Kharrat, cenzorul societatii Avicola Crevedia, pentru complicitate la cumparare de influenta.

Apropiat al fostului ministru de Finante Daniel Chitoiu

Daniel Chitoiu se dezice de fostul sau sef de campanie

Potrivit DNA, in perioada 2012-2013, ANAF a facut un control la SC Avicola Crevedia SA, in urma caruia s-a stabilit ca firma are obligatii fiscale de aproape 100 de milioane de lei, reprezentand TVA suplimentara, dobanzi sau majorari de intarziere si penalitati. In vara anului 2013, Rami Ghaziri si Emile Kharrat, asociat si, respectiv, cenzor la SC Avicola Crevedia SA, ar fi trimis o persoana la Giurgiu pentru a se intalni cu un fost angajat al Garzii Financiare Giurgiu, prieten al lui Kharrat. Acesta trebuia sa o prezinte unei persoane „influente”, care sa intervina la reprezentanti ANAF pentru a schimba rezultatele controlului. Persoana trimisa de cei doi, ajutata de un om de afaceri, s-ar fi intalnit la Giurgiu cu primarul comunei Izvoarele, Alin Stanciu, in locuinta acestuia, edilul fiind cunoscut in zona ca influent membru al PNL si avand „relatii si influenta” pe langa ministrul liberal al finantelor publice din vremea respectiva, Daniel Chitoiu.

Influenta de 200.000 de euro

La o a doua intalnire, care a avut loc tot in locuinta primarului, Alin Stanciu i-ar fi cerut persoanei trimise de reprezentantii firmei Avicola Crevedia 200.000 de euro, din care 50.000 de euro trebuiau platiti in aceeasi zi, pentru a rezolva problema. Primarul ar fi promis ca va interveni la Directia Generala Mari Contribuabili din ANAF, pentru ca persoane cu putere de decizie din cadrul acesteia sa dispuna un nou control la Avicola Crevedia, ale carui concluzii sa fie favorabile firmei. In aceeasi zi, primarul Alin Stanciu ar fi primit, in prezenta omului de afaceri intermediar, 50.000 de euro care ar fi fost trimisi de Rami Ghaziri si Emile Kharrat, prin intermediul persoanei cu care acesta discutase anterior, si care are calitatea de denuntatoare in cauza. Alin Stanciu Banica a fost seful echipei de campanie al lui Daniel Chitoiu, la alegerile parlamentare din decembrie 2012, unde acesta a fost ales deputat in Colegiul nr. 4 Giurgiu.

 

author avatar
Nicole Ionescu
616 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger