AcasăNewsPrimarul din Ghimbav, retinut de procurorii DNA

Primarul din Ghimbav, retinut de procurorii DNA

Dupa perchezitiile facute deunazi la sediul institutiei pe care o conduce de 25 de ani, dar si la locuinta edilului, au urmat audieri. Joi s-a aflat oficial ca Dorel Toma, social-democratul aflat de 25 de ani in fruntea Primarei din Ghimbav, a fost retinut pentru 24 de ore, de catre procurorii anticoruptie din Brasov.

Masura in cazul lui Toma a fost luata, din care au anuntat joi reprezentantii DNA-ului, „pentru savarsirea a sapte infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, toate in forma continuata”. In aceeasi cauza au fost retinute si alte persoane, intre ele si contabilul sef din cadrul Primariei Ghimbav, dar si mai multi administratori de firme.

Procurorii sustin, intre altele, ca „in perioada 2009-2015, inculpatul Toma Dorel, primar al orasului Ghimbav si ordonator principal de credite, impreuna cu inculpatii Geogean Ana-Alina si Goman Fluture, in calitatile mentionate mai sus, in exercitarea atributiilor de serviciu, a dispus, cu incalcarea dispozitiilor legale, achizitionarea de produse (stalpi de iluminat, mobilier stradal etc.), servicii sau lucrari (amenajare scoli si terenuri etc.), de la societatile comerciale controlate de inculpatii Goman Fluture, Dulcinatu Lucia, Goman Cristinel si Gunea Sergiu” si ca „Bunurile si serviciile respective au fost achizitionate la valori supraevaluate, in mod netransparent, neconcurential, fiind favorizate firmele controlate de inculpatii sus mentionati”, prin procedura achizitiei directe, din cate se mai precizeaza in comunicatul DNA.

sursa foto: Facebook/Primar TOMA Dorel

302 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce ai facut Dorele,dupa 25 de ani de primar,ai uitat impartirea si ai last pe prea multi cu gura uscata si nu au avut ce strange la tescherea.Daca nu deveneai un prea schartar de strangator si iti cumparai libertatea nu mai aveai problemele de acum.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger