AcasăNewsPrimarul din Gheorgheni, pus in arest la domiciliu

Primarul din Gheorgheni, pus in arest la domiciliu

Magistratii de la Tribunalul Mures au decis, joi, plasarea in arest la domiciliu a lui Mezei Janos, primarul din Gheorgheni.

Mezei Janos este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de abuz in serviciu si santaj si era anchetat pana acum sub control judiciar.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-ar fi vrut pe Mezei Janos arestat preventiv, insa magistratii de la Tribunalul Mures au admis doar partial solicitarea acestora, punandu-l pe primarul din Gheorgheni din control judiciar in arest la domiciliu.

Conform procurorilor DNA, Mezei Janos, reprezentant al Partidului Civic Maghiar, in calitate de primar al municipiului Gheorgheni jud. Harghita, si-a exercitat in mod fraudulos atributiile de serviciu, incheind, in numele municipiului Gheorgheni, un contract de vanzare-cumparare a unei parcele de teren in suprafata de 400 mp, amplasata pe malul Lacului Rosu, prin care a instrainat acest bun catre o societate comerciala, in conditiile in care acest teren nu putea sa fie vandut, deoarece constituia parte din capitalul social adus ca aport la S.C. „MONTURIST” S.R.L, de catre Municipiul Gheorgheni (sub forma folosintei bunului, prin concesionarea pe o durata de 49 de ani catre respectiva societate).

De asemenea, la data de 17.01.2015, inculpatul Mezei Janos, l-a somat pe administratorul S.C. „MONTURIST” S.R.L (denuntator) ca, pana in data de 19.01.2015, ora 09.00, sa vina la sediul primariei si sa-si prezinte demisia din functia de administrator, in caz contrar urmand a suferi consecinte negative, precum darea in vileag a unor fapte reale si/sau imaginare care il vor determina sa nu mai poata munci si locui in municipiul Gheorgheni.

In acest mod, inculpatul Mezei Janos incerca sa il determine pe administratorul S.C. „MONTURIST” S.R.L sa renunte la demersurile sale legitime de a obtine, prin diverse demersuri legale (actiuni civile in justitie, denunturi penale etc.), restabilirea integritatii patrimoniului societatii. Acest demers al inculpatului Mezei Janos a avut ca scop asigurarea si pe viitor a folosintei netulburate a terenului obtinut ilegal de catre reprezentantul firmei care obtinuse, in mod nelegal, terenul de 400 mp.

author avatar
Cristi Ionita
150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger