AcasăNewsPrimarul din Gheorgheni a ajuns dupa gratii. A incalcat masurile controlului judiciar!

Primarul din Gheorgheni a ajuns dupa gratii. A incalcat masurile controlului judiciar!

Magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures au decis inlocuirea controlului judiciar cu masura arestului preventiv in cazul lui Janos Mezei, primar al municipiului Gheorgheni.

Acuzat de comiterea mai multor infractiuni, Mezei a eliberat sub control judiciar pe 27 ianuarie, gratie unei decizii date de magistratii de la Tribunalul Mures. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au atacat decizia cu recurs, iar pe 30 ianuarie magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures au pastrat decizia initiala.

Totusi, magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures au impus reguli mai dure pentru Mezei, acesta primind interdictie de a-si exercita activitatea de primar al municipiului Gheorgheni.

Pe 17 februarie, Janos Mezei s-a prevalat de functia sa de primar, desi ii fusese interzis acest lucru, si a determinat o persoana din cadrul Primariei Gheorgheni, sa se deplaseze la biroul consilierului respectiv, sa ia inregistrarile respective si sa i le trimita la domiciliul sau, lucru care s-a si intamplat ulterior.

In aceste conditii, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au considerat ca Janos Mezei a incalcat cu rea credinta masurile controlului judiciar si au solicitat arestarea preventiva a primarului de la Gheorgheni. In prima faza, Mezei a avut castig de cauza, magistratii de la Tribunalul Mures trimitandu-l in arest la domiciliu pe 11 martie. Oamenii legii au contestat decizia respectiva, au subliniat faptul ca suspectul a dat dovada de rea credinta, iar magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures au decis, in cele din urma, arestarea preventiva, pentru 30 de zile, a lui Mezei.

In plus, procurorii au extins actiunea penala fata de Mezei, acuzandu-l pe acesta si de instigare la delapidare.

author avatar
Cristi Ionita
155 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger