AcasăNewsPrimarul din Gdansk a murit in urma atacului cu cutitul

Primarul din Gdansk a murit in urma atacului cu cutitul

Pawel Adamowicz a decedat ieri in urma gravitatii ranilor suferite, medicii declarand ca ”in ciuda tuturor eforturilor” nu au mai putut sa-l salveze.

Dupa o operatie de cinci ore pentru salvarea lui Pawel Adamowicz, atacat cu cutitul duminica seara, medicii au declarat un pronostic rezervat. Chirurgul care l-a operat pe Adamowicz la spitalul universitar din Gdansk (Polonia) Tomasz Stefaniak, a precizat ca ”starea sa este foarte, foarte grava”. Adamowicz a fost ranit de cutit in inima, in diafragma si abdomen, fiindu-i administrate 41 de unitati de sange. Din pacate, ieri, medicii au anuntat decesul edilului.  Adamowicz (53 de ani), primar in Gdansk din 1998, participa duminica seara la un concert de caritate destinat strangerii de fonduri pentru o organizatie care finanteaza achizitia de echipamente medicale pentru spitale. In timp ce primarul se afla pe o scena, un individ l-a atacat cu un cutit. Potrivit politiei din Gdansk, este vorba de un locuitor al orasului, in varsta de 27 de ani.

Adamowicz a fost atacat pe scena agresorul sau fiind imobilizat prea tarziu

Presa poloneza arata ca barbatul a stat cinci ani in inchisoare pentru atacuri cu mana inarmata si jafuri  in mai multe banci din Gdansk. Inainte de a fi arestat, el a declarat ca vrea sa se razbune, afirmand ca a fost bagat dupa gratii si a fost ”torturat” de catre partidul centrist Platforma Civica (PO, in prezent in opozitie, aflata la putere la vremea respectiva). Acest partid a sprijinit candidatura lui Adamowicz, in cadrul alegerilor municipale din toamna trecuta.  Personalitati politice poloneze si europene si-au exprimat solidaritatea cu Adamowicz, condamnand atacul oribil.

author avatar
Andrei Coman
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger