AcasăNewsPrimarul din Deveselu, trimis in judecata de DNA

Primarul din Deveselu, trimis in judecata de DNA

Fost manager al unui spital din Capitală, trimis în judecată

Edilul din Deveselu, comuna din judetul Olt devenita cunoscuta multora dupa ce acolo s-a amplasat scutul antiracheta, va ajunge in fata magistratilor de la Tribunalul Bucuresti.

Totul dupa ce procurorii anticoruptie, care il acuza de luare de mita, au decis trimiterea in instanta a dosarului, spre judecare. Primarul Ion Aliman a fost trimis in judecata in stare de libertate, mai anunta luni DNA-ul, intr-un comunicat in care sunt inserate si detalii cu privire la acuzatiile ce i se aduc edilului din Deveselu.

„In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

La data de 26 ianuarie 2015, in contextul derularii unui contract de executie lucrari („Modernizare drumuri in comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), inculpatul Aliman Ion, in calitatea mentionata mai sus si cea de ordonator de credite, a pretins in mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor in cauza) suma de 50.000 lei si a acceptat promisiunea acestuia din urma de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrari deja executate la constructia unei portiuni din contractul mentionat, respectiv un drum in lungime de 620 m).

Inculpatul Aliman Ion, in calitate de primar al comunei Deveselu si ordonator de credite, a conditionat de plata mitei sus-mentionate deblocarea si efectuarea, de catre unitatea administrativ-teritoriala, a unei plati la care societatea comerciala era indreptatita, in procedura de derulare a contractului de executie lucrari.

Remiterea efectiva a banilor nu a mai avut loc, desi ulterior consumarii faptei de luare de mita (in forma pretinderii), au avut loc discutii intre inculpatul Aliman Ion si reprezentantul societatii comerciale privind modalitatea de remitere.”

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger